בראוניז – זה כל הסיפור

הרבה לפני ששוקולד עלית היה שוקולד פרה הוא היה שוקולד פופאי. זה היה לפני 40 שנה ויותר, ואז למעשה התחיל סיפור האהבה שלי עם שוקולד.

בראוניז - שרון & רנה
בראוניז - הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה

סיפור האהבה שלי עם שוקולד מתחיל לפני למעלה מ-40 שנה, בימים בהם שוקולד עלית, טרום עידן הפרה, היה שוקולד פופאי. זוכרות את התקופה הזו?

בראוניז - שרון & רנה
בראוניז – רוקחת החלומות

מי מכן שזוכרת את שוקולד פופאי בודאי זוכרת גם את הפוסטרים. הפוסטרים של דמויות פופאי שהיו מקבלים מי ששלחו לעלית 10 אריזות ריקות של שוקולד פופאי. זוכרות?  אז אני מודיעה כאן קבל עם ועדה: לי היו את כל הפוסטרים. סדרה ראשונה ושניה. פעמיים. כל כך הרבה שוקולד אכלתי בתקופה ההיא.

 מאז עברו שנים. שוקולד פופאי עבר הרבה גלגולים והיום הוא פשוט שוקולד פרה, וגם האהבה שלי לשוקולד לא מסתכמת בחלב עם 30 וכמה מוצקי קקאו.
היום אני הולכת על הדבר האמיתי, כמובן. מריר כמובן עם 60%-70% מוצקי קקאו. חלב ממש לא עובר אצלי ולבן זה לא שוקולד. השוקולד שלי חייב להיות  עשיר, דחוס ומשובח. גם כשאני אוכלת סתם כך להנאתי וגם באפיה.

ואם כבר מדברים על אפייה עם שוקולד – לבראוניז יש מקום של כבוד אצלי, ולמען האמת לא רק אצלי, אלא אצל כל אוהבי השוקולד באשר הם. וכל כך למה? כי כמות שוקולד במתכון של בראוניז אמיתי היא גדולה מאוד ביחס למרכיבים האחרים וכך מתקבל מוצר עשיר, דחוס ושוקולדי במיוחד. וכך בדיוק אני אוהבת את הבראוניז שלי.

בראוניז - שרון & רנה
בראוניז – רוקחת החלומות

ודבר נוסף ולא פחות חשוב – כל כך פשוט להכין בראוניז. בלי הפרדת ביצים ובלי הקצפה, בלי תפיחה ובלי נפילה. רק צריך לזכור להכין מראש.

פשוט ממיסים את השוקולד, מערבבים את כל החומרים ומשגרים לאפיה קצרה בתנור.

מצננים במקרר היטב (לכן צריך להכין מראש), חותכים לריבועים ומגישים. וזהו. זה כל הסיפור.

בראוניז - שרון & רנה
בראוניז – רוקחת החלומות

 

המתכון המלא – ממש כאן

למתכונים נוספים שלי – מזמינה אתכם לבקר בבלוג האישי.