חייבת להודות שלמרות שאני סובבת סביב אוכל דל שומן ומנסה להתרחק מכל מיני מוצרם עם קמח לבן, לא מצאתי שום דבר מיוחד במוצרים העשויים מקמח מלא. לא טעים לי ונראה מותר שהרי אם רוצים להינות אז ללכת עד הסוף.
השבוע קיבלתי אריזה של עלי פילו מקמח מלא להתנסות. לא התלהבתי אבל הייתיי חייבת לנסות ולהכין מהם משהו מושחת ביותר עם לא מעט קלוריות ובניגוד לראש שמשך לכיוון המאפה המלוח החלטתי לנסות להכין ממנו בקלאווה שתוכל להיות חלק ממרכיבי משלוח המנות של פורים הבא עלינו לטובה.
הבקלאווה פשוטה להכנה עם הרבה פאסון וטעם.
לפני הכל אני רוצה להזכיר שכשעובדים עם עלי הפילו יש להכן מגבת מטבח לחה ובכל פעם ששולפים עלה ועובדים איתו יש לכסות אתת שאר העלים שלא יתייבשו.
אז מה צריך ?
200 גרם חמאה ממוסת.
200 גרם פקאן.
200 גרם אגוזי מלך.
אריזה של עלי פילו מקמח מלא.
לשלוף עלה פילו ולמרוח עליו חמאה
להניח מעליו עוד עלה ושוב למרוח חמאה ועל החמאה לפזר סוכר ומעליו להניח עוד עלה ושוב חמאה.
יש להגיע למצב שיש שללושה עלים על שטח העבודה.
על העלה השלישי לפזר אגוזים קצוצים
לגלגל לרולדה
למרוח חמאה גם על הרולדה
להניח על התבנית ולחרוץ עם סכין חדה את החלק העליון של הרולדה כדי שלא תישבר בזמן שפורסים אותה
לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות 30-40 דקות.
סירופ סוכר –
3 כוסות מים
2 כוסות סוכר.
להביא לרתיחה ולבשל כחמש דקות על אש נמוכה.
להוציא את הרולדות מהתנור ולהשקות אותן עם מי הסוכר בעזרת כף בעיקר בחריצים אותם חרצתם לפני האפיה.
בקלאווה בקלי קלות הבטחתי והינה – קיימתי
בתיאבון 🙂