בקלוואה בקלי קלות

בחורה עם מחשב נייד

12787374_1685038668437572_1449289917_o

חייבת להודות שלמרות שאני סובבת סביב אוכל דל שומן ומנסה להתרחק מכל מיני מוצרם עם קמח לבן, לא מצאתי שום דבר מיוחד במוצרים העשויים מקמח מלא. לא טעים לי ונראה מותר שהרי אם רוצים להינות אז ללכת עד הסוף.

השבוע קיבלתי אריזה של עלי פילו מקמח מלא להתנסות. לא התלהבתי אבל הייתיי חייבת לנסות ולהכין מהם משהו מושחת ביותר עם לא מעט קלוריות ובניגוד לראש שמשך לכיוון המאפה המלוח החלטתי לנסות להכין ממנו בקלאווה שתוכל להיות חלק ממרכיבי משלוח המנות של פורים הבא עלינו לטובה.

הבקלאווה פשוטה להכנה עם הרבה פאסון וטעם.

לפני הכל אני רוצה להזכיר שכשעובדים עם עלי הפילו יש להכן מגבת מטבח לחה ובכל פעם ששולפים עלה ועובדים איתו יש לכסות אתת שאר העלים שלא יתייבשו.

אז מה צריך  ?

200 גרם חמאה ממוסת.

200 גרם פקאן.

200 גרם אגוזי מלך.

אריזה של עלי פילו מקמח מלא.

12834623_1685035878437851_720486560_n

לשלוף עלה פילו ולמרוח עליו חמאה

12084168_1685035911771181_196476302_n

להניח מעליו עוד עלה ושוב למרוח חמאה ועל החמאה לפזר סוכר ומעליו להניח עוד עלה ושוב חמאה.

יש להגיע למצב שיש שללושה עלים על שטח העבודה.

12516345_1685035961771176_1744626133_n

על העלה השלישי לפזר אגוזים קצוצים

12047674_1685035971771175_864757814_n

לגלגל לרולדה

12077435_1685035985104507_1623787353_n

למרוח חמאה גם על הרולדה

12721643_1685036021771170_1833432624_n

להניח על התבנית ולחרוץ עם סכין חדה את החלק העליון של הרולדה כדי שלא תישבר בזמן שפורסים אותה

לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות 30-40 דקות.

סירופ סוכר –

3 כוסות מים

2 כוסות סוכר.

להביא לרתיחה ולבשל כחמש דקות על אש נמוכה.

להוציא את הרולדות מהתנור ולהשקות אותן עם מי הסוכר בעזרת כף בעיקר בחריצים אותם חרצתם לפני האפיה.

12516120_1685036041771168_448912681_n

בקלאווה בקלי קלות הבטחתי והינה – קיימתי

בתיאבון  🙂