בצק פריך? כל אחד יכול!

לכבוד החג, קבלו מתכון חגיגי לאירוח בסוכה – מיני אמפנדס שוקולד חמאת בוטנים
מתכון של 10 דקות הכנה עם 5 מרכיבים בלבד! והוא גם טבעוני!

שמרית עושה לנו את החיים קלים בהרבה עם סדרת קמחי הנוחות – קמח רגיל, מלוח או מתוק ש"רק" צריך להוסיף לו נוזל בכדי להפוך אותו לבצק.

הקמח (פרווה) מגיע מנופה ומשלב בתוכו את המרכיב השומני. מה שמקצר את תהליך העבודה בהרבה והופך את חווית העבודה עם הבצק הפריך לקלילה, מהירה ומשופרת.

המפתח להצלחה הוא בהוספת הנוזלים בהדרגה ובעדינות. עד להגעה למרקם הרצוי והנכון לך.

איזה נוזלים אפשר להוסיף? כמעט כל העולה על דעתכם – שמנת מתוקה, שמנת בישול, קרם קוקוס, רסק תפוחים , מים, ביצים, שמנת צמחית, מיץ תפוזים, חלב ועוד…

ואפילו אפשר להקפיא את הבצק אחרי ההכנה ולשמור לפעם אחרת   🙂

קבלו מתכון מדליק ופשוט, שיכול להוות בסיס למגוון ורסיות שונות.

20171005_164810_HDR~2 (Large)

מיני אמפנדס שוקולד חמאת בוטנים – הגרסא הטבעונית

מצרכים:

שקית קמח לבצק פריך מתוק (של שמרית)

חצי מיכל שמנת מתוקה על בסיס סויה (אפשר להמיר בשמנת מתוקה רגילה)

3 כפות אבקת קקאו

שוקולד טבעוני למריחה/שוקולד צ'יפס מריר (אפשר להמיר בשוקולד חלב/ השחר/נוטלה)

ממרח חמאת בוטנים

20171005_153450_HDR~2 (Large)

אופן ההכנה:

1. שופכים את כל שקית הקמח לקערה

2. מוסיפים לקמח 3 כפות קקאו ומערבבים

20171005_153739_HDR~2 (Large)

3. מוסיפים את חצי מיכל השמנת בהדרגה, ומערבבים עד לקבלת בצק רך וחלק

20171005_153955_HDR~2 (Large) 20171005_155638_HDR~2

4. מרדדים את הבצק לעובי של 2-3 מ"מ

20171005_155913_HDR~2

5. בעזרת כוס רגילה – בקוטר 6 ס"מ, קורצים מהבצק עיגולים קטנים

6. במרכז העיגולים נניח חצי כפית חמאת בוטנים וחצי כפית שוקולד (אפשר להשתמש גם בשוקולד צ'יפס מריר/לבן)

20171005_160459_HDR~2 (Large)

7. נקפל את העיגולים (כמו כיסונים) ובעזרת מזלג נהדק את הקצוות

20171005_160802_HDR~2 (Large)

20171005_160822_HDR~2 (Large)

8. נכניס לתנור ל 20 דקות ב 180 מעלות

20171005_162304_HDR~2 (Large)

9. מצננים ומנשנשים! (אפשר גם לבזוק אבקת סוכר מעל )

בתיאבון!

20171005_165835_HDR~2 (Large) 20171005_164240_HDR~2

למתכונים נוספים לחצו כאן:  http://bit.ly/2j7wxa3