בצק פילו ממולא גבינות בציפוי שומשום- חם, טעים וריחני

מה עושים עם גבינות שנותרו בבית ממאפי שבועות או שפשוט לא נגעו בהן כל השבוע? בצק פילו ממולא בגבינה טעים וריחני שגורם לכל בני הבית להגיע אל השולחן …

אם יש משהו שאני אוהבת לעשות זה לערבב מוצרים שונים שיש לי במקרר או בפריזר וליצור משהו חדש שעדיין לא עשיתי. לא תמיד זה משהו חדשני ואני בטוחה שיש מי שהכינו משהו דומה אבל הפעם יצאה ארוחת ערב כיפית וטעימה כשהתחשק לנו משהו חם ומפנק וזה הכי כיפי שיכול להיות.

חמש דקות עבודה ותענוג.

 20170612_191945

מצרכים:

6-9 עלי פילו מופשרים

ביצה

ביצה למריחה על הרולדות

כפית שטוחה מלח

רבע כפית פלפל שחור

ספריי שמן בטעם חמאה

קופסא גבינה 9% למילוי מאפים של השף הלבן או 1/2 קילו גבינה 9% שאתם אוהבים

250 ג' גבינת נפוליאון 26%

חצי כוס מוצרלה מגורדת

חצי כוס עמק מגורדת

אופן ההכנה:

מפשירים עלי פילו במקרר כמה שעות.

מערבבים את כל חומרי התערובת היטב : גבינה 9%, גבינה נפוליאון שמנה, ביצה, מוצרלה ועמק מגורדות, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

פותחים עלה פילו ומשמנים עם ספריי שמן וכך עושים עם עוד שני עלים.

שמים במרכז מחצית מהתערובת לאורך העלים ומגלגלים לרולדה.

התערובת מספיקה לשתי רולדות נדיבות או שלוש דקות יותר – אני מכינה שתיים. פשוט אוהבת אותן עסיסיות.

משמנים תבנית , מניחים את הרולדות עם מעט רווח ביניהן, מורחים בביצה שעורבבה היטב ומסמנים חריצי חיתוך קטנים בחלק העליון כדי להקל על החיתוך בהמשך.

בוזקים מעט שומשום על פי טעמכם.

20170612_191057

מכניסים לתנור בטמפרטורה של 170-180 מעלות עד להזהבה.

נותנים לרולדה לנוח ולהתייצב חמש דקות, חותכים ומגישים.

ביצים קשות ליד וקיבלתם ארוחת ערב או שבת בבוקר מעולה וטעימה.

בתיאבון

20170612_191501 20170612_191521 20170612_191640