בצק עלים מקמח תופח .

בחורה עם מחשב נייד

בצק ביתי עם חמאה וקמח תופח -רואים חתך

סקרנות מובילה לדברים רבים –
בא לי לראות בצק עלים עם קמח תופח
חוויה מהנה בהחלט והנה היא –
קילו קמח תופח כן כן ,כוס שמן חד פעמית וחצי כוס חומץ חד פעמית 4 כפות סוכר וכף מלח ,מים כמה שתופס לבצק נעים לעבודה בערך חצי ליטר ,לשים בצק ולמריחה 200 גרם חמאה רכה .
חותכים ל6 פיתות את הבצק ומורחים כל פיתה במעט חמאה רכה .
מדביקים אחת על האחרת ובסוף פותחים לפיתה ענקית ומורחים עוד מהחמאה . מקפלים כמו לבלינצ'ס משטעים עם כף היד עוטפים בניילון נצמד ומקררים .
אחרי שעתיים שלש החמאה התמצקה ופותחים שוב עלה ענק שאותו מורחים בשארית החמאה ושוב מקפלים לבלינצ' ענק.
מקררים היטב ואז פותחים דק וממלאים במה שבא .
דגש-פותחים דקקק כי זה תופח בגלל הקמח והטעם בהחלט מיוחד .
המלית שלי פה היא חצילים שרופים עם גבינה בולגרית
המלית השניה היתה שטוחה ואלו פטריות מסוגים שונים , שומשום מלח ופלפל טפטוף חמאה קליל ולתנור .

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.