בצק העלים של סבתא ז'נה

בצק העלים של סבתא שלי

הכנת בצק עלים טוב אינה פשוטה כלל והעיקר אבל אני בעוונותי כי רבים אוהבת לפעמים לחטוא בו .

אני נזכרת בסבתא ז'נה שלי שלשה והכינה כמויות ממנו למקפיא שלא יחסר לשבתות .

והכל אשמה הדיסלקציה שלי שבזכותה יש לי זכרון צילומי יוצא דופן כמו גם איך שהקשבתי לדבריה תמיד .

סבתא שלי הלכה לעולמה בסוכות והותירה לי חור בלב כי גדלתי על ברכיה .

היא היתה אשה חזקה משכמה ומעלה ,פמיניסטית ודעתנית והיו לנו הימים ולילות לפעמים הכי כיפיים בעולם .

למדתי ממנה לא לוותר ,להיות מי שאת ולא לתת לאף אחד להחליט במקומי .

במטבח היא היתה עילוי והכל מהיר ,ממה שהיה בבית ובטעם שאין בילתו.

את הבצק הזה אני מכינה תמיד כשאני מהורהרת והיא חסרה לי לחיבוקים ונשיקות .אהבתי לנשק את ראשה הלבן ולנשום אותה אלי .

פעם החמאה היתה יקרה מאוד וסבתא כמו כל הסבתות הכינה אותו עם מרגרינה .

מי מקוראי ששומר הלכות ורוצה בצק פרווה מוזמן להחליף את החמאה שהבצק שלי שודרג בה.

לבצק שלי צריך-

200 גרם חמאה ללא מלח רכה

200 גרם חמאה מלוחה  רכה

בקערה מתאימה לערבב את שני סוגי החמאה ולהניח ליד קערת הבצק .

1 קילוגרם קמח לבן

8 כפות שמן חמניות או תירס שמניב תוצאות מעולות באפיה.

8 כפות חומץ לבן הכי פשוט שיש (הוא גורם לבצק להיות אלסטי ואין טעם חמוץ בבצק למען הסר ספק)

4 כפות סוכר לבן

1 כף גדושה מלח

מי ברז כמה שתופס לבצק נוח לעבודה .להתחיל עם כוס אחת ולהמשיך לכמה שצריך.

הבצק צריך להיות אלסטי ונוח לעבודה .

ללוש אותו בקערה עמוקה ונוחה לא במעבד מזון כי אז הוא יתחמם לנו ותוצאתו לא תהיה טובה .

תפעילו ידיים מדי פעם זה נפלא .

ללוש עד אשר הבצק כמו פלסטלינה .

ליצור נקניק עבה ממנו ולחתוך ל6 חתיכות שוות .ללוש כל אחת לכדור ולהניח על מגש.

לתת לו לנוח לפחות 10 דקות מכוסה .

לאחר מנוחה לרדד כל כדור לפיתה עבה בקוטר של כ-25 ס"מ

מורחים כל אחת בחמאה הרכה ומדביקים מעליה עוד פיתה כזו עד החמישית שבהן.

את האחרונה לא מורחים.

מניחים במגש ועוטפים . מעבירים לקירור של כרבע שעה ומוציאים למשטח העבודה .החמאה התמצקה מעט .

מותחים בידיים  את הערמה ומרדדים לפיתה עאת ענקית ומאוחדת .

מורחים בחמאה עם הידיים כמובן אלא מה.??

מקפלים כמו בלינצ'ס משני צידי הפיתה שלנו .מגלגלים וכל גלגול חובטים לישר .

יש לנו כעת פיתה ענקית מגולגלת סביב עצמה כמו בתמונה . מורחים במעט שמן שהבצק לא יתייבש .

משטחים ועוטפים ומעבירים לקירור לפחות לשעה שהחמאה תתמצק לנו .

מוציאים חזרה למשטח העבודה ומרדדים לפיתה ענקית שוב.

מורחים בחמאה שנותרה לנו ,מקפלים ומגלגלים כמו קודם .

משטחים,מורחים שמן ולמקרר לכמה שעות.

בנתיים מכינים מלית שאוהבים ושתהיה קרה שלא תמוסס לנו את הבצק שלנו .

מוציאים מהמקרר את הבצק מרדדים לצורה שרוצים.

ממלאים במליות שלנו סוגרים ומניחים על נייר אפיה .

מי שרוצה שימרח ביצה טרופה .אני אוהבת בלי .

מפזרים שומשום או פלפל גרוס טרי או מה שאוהבים .

לקרר אם ניתן את התבנית כי אז העלים יקפצו לכם למעלה מפני שהחמאה המפרידה ביניהם תתמוסס באפיה ותקפיץ אותם .

לחמם תנור מראש 180 מעלות בטורבו .

בצק עלים נפלא באפיה בטורבו .

יש להשגיח כי חמאה נשרפת מהר .

בערך 30/35 דקות ויהיו לכם מאפים מטורפים .

חג שמח שיהיה לכם .

בעצם כל פעם שמכינים ואופים בצק כזה הוא חג שמח .

אגב את הקילוגרם השני שלי חילקתי לכדורים אישיים מתחתי דקיק וקיפלתי כמו בתמונה . אפשר לטגן כמו מלאווח ואפשר להכין בויוס אישיים ומעלפים .

לשיקולכם.

תמונה יכולה לכלול: ‏‏‏מזון‏ ו‏בתוך מבנה‏‏‏

תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏תמונה יכולה לכלול: ‏‏מזון‏‏

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.