אין על הלקוחות שלי

הן מגיעות אלי עם הפריט שלהן, עם פיסת ההיסטוריה הפרטית שלהן, עם התקוות והחלומות. ולי יש את הכבוד והעונג להיות שם עבורן

בפוסט הקודם שלי, כבר כתבתי על הלקוחה מספר אחת שלי, לכן החלטתי הפעם לערוך מקבץ של לקוחות, חלק קטן מכל אלה שנכנסו לי ללב. לא היה קל לבחור, עם כל אחת בא סיפור.

בעבודה שלי בסטודיו, רוב הלקוחות הן נשים. והיום, יום האישה, אין יום מתאים יותר לחשוב על הלקוחות המהממות שלי, גם אלה שבאות אלי ללמוד ורוצות לרכוש מיומנות במלאכה ה"גברית" הזו
וגם אלה שמביאות פריטים לחידוש, באות עם כל התקוות והחלומות ופיסת ההסטוריה הזו שלהן, אלי! לריפוד, לחידוש עץ, להתייעצות, לשיפור הנוחות, לבחירת בד, לתמיכה נפשית, לחיבוק…
להכל אני כאן. אוהבת את הלקוחות שלי ואיפה אני בלעדיהן?
אני תמיד חשה שלכבוד הוא לי, שבחרו בי מכל הרפדים, שבחרו להגיע לדרום התזזיתי של תל אביב ממקומות רחוקים. גם מהערבה ומירושלים, גם מכפר ורדים ועכו. וואו! הלקוחות שלי, גם הגברים, הן מדהימות!!
בחלקם פגשתי פעם אחת וחלקן לקוחות שחוזרות שוב ושוב, עם רהיטים שונים או כעבור שנים עם אותו פריט שהתבלה.
היה לי קשה מאוד לבחור, ועוד יותר קשה לסדר, אז פחות או יותר לפי סדר כרונולוגי, בואו נתחיל:

רחל, שהגיעה אלי ממש בתחילת דרכי, היתה אישה מבוגרת ונעזרה בכלתה רונית (שגם לה ריפדתי כמה פריטים) להגיע אלי לסטודיו ולפגוש את הרפדית הראשונה שהיא מכירה והיא כבר הרבה שנים כאן (כך היא אמרה).
תמחרתי את הכורסה הענקית הזו בכלום כסף, חסרת ניסיון שכמותי ורחל, שתהיה בריאה, בחרה בד יקרררר, בד ברנבי בייבוא אישי ב500 ש למטר.
אני שיקשקתי ולא ישנתי לילה שלם לפני שגזרתי אותו. אבל יצא מעולה נפלא, כולם היו מרוצים ועד היום הבד הזה מרהיב בעיני!

לפניאחרי

וזו אפרת, שהביאה לי זוג כורסאות של סבא וסבתא שלה שנשמרו עשרות שנים בריפוד המקורי שלהן, ויניל כחול של פעם.
אפרת גם פינקה אותי בתמונות מהממות מילדותה עם הכורסאות בבית שלהם. היה באמת באמת פרויקט מאוד מרגש!!
אפרת ילדות
טלי גם הביאה אלי כורסה שירשה מסבתה המנוחה. מה שקרה זה שאבא שלה התחתן שנית ואשתו חמדה לעצמה את כורסת הוינטאג' הזו.
טלי שלפה ציפורניים והצליחה להשיג את הכורסה והביאה אותה, כלאחר כבוד, אלי וכאן היא קיבלה מהפך מהחלומות!!

Untitled-1

את נדב ושרון פגשתי כשהם שיפצו את הדירה שלהם עם מעצבת הפנים ליאת עברון, חידשתי עבורם כמה פריטים ובינהם, זוג כורסאות הוינטאג האלה, שנקנו בשוק הפשפשים.
לימים, הזוג התגרש, נדב זכה בכורסאות והגיע אלי שוב, עם ליאת המעצבת, למהפך נוסף!

נדב

גלית הביאה אלי את גוש הפרווה הזה וקיוותה ופיללה שייצא מזה משהו טוב, לא ציפיתי למצוא מתחת לפרווה המרוטה את ההפתעה בדמות הריפוד המקורי והיפה!! תראו איזו נסיכה הסתתרה שם. והעץ כבר לא ירוק. וגם הריפוד החדש יצא מגניב.
שנים אח"כ גלית כתבה לי פתאום וסיפרה שהיא נסעה בעקבות האהבה לגור בפריז והיא מכרה את כל רכושה. היא רצתה לספר שהכורסה נמכרה ראשונה.

גלית

ועוד בעניני חו"ל, לא מזמן, כתבה לי חן שכורסת הוינטאג' שחידשתי לה לפני שנים, היא הפריט היחיד שהיא הרשתה לעצמה לקחת איתה כשעברה לגור בבודפשט.

חן לפני_אחרי

אביטל הגיעה אלי עם זוג כורסאות מודרניות שהתבלו. כשישבנו בסטודיו שלי, על 2 הכורסאות, זו מול זו, ודנו בעניני בחירת הבד, הרגשתי שיושבת מולי טיפוסה מיוחדת, כזו שמבעבעת מאנרגיה ואינטליגנציה ריגשית. שאלתי מה היא עושה והיא ענתה שהיא פסיכולוגית. בסוף הפגישה שאלתי אותה אם זה יהיה מוזר אם אגיע אליה לטיפול וכך, מצאתי את עצמי, במשך שנים, יושבת על הכורסאות שריפדתי לה, אצלה בחדר הטיפולים

אביטל

ציפי היא "לקוחת זהב", ככה היא שמורה לי בנייד. עשיתי עבורה המון פריטים. עד שלאחרונה התחלנו לצחוק (ובעלה עושה את עצמו בוכה) איפה הכל נכנס??
ציפי תמיד בוחרת בדים נפלאים, בטוב טעם וגם הפעם, אחד הבדים האהובים עלי, מרנבי.
עוד בתמונת ה"לפני" שהיא שלחה לי ראיתי שהגב נראה מוזר ואכן, כשהכורסה הגיעה ופרקתי, גיליתי תחת הריפוד הישן, הכעור, שעשה רפד עצלן, גב יפייפה, נדיר ומפוסל. זה היה מקסים וכמובן שחידשתי לפי המקור.

לפני אחרי

ועוד בעניני הפתעות, אראל הגיע אלי עם הכורסה הפרטית שלו, מבית סבתו הקיבוצניקית. גם כאן, הגב נראה לי מוזר ובאמת הסתתר שם, גב יפה ומושקע. אראל התרגש ושלח לאימו מיד צילום.
הכיף לא נגמר כאן, כשאימו ראתה את הכורסה, היא נזכרה שיש לה אחות, זהה!
מסע לקיבוץ בעמק הירדן, לבית של הבנדוד, הניב לאראל כורסה נוספת ובימים אלה היא אצלי בסטודיו בחידוש!!

אראל

 

ויש עוד לקוחות מהממות, עם סיפורים כאלה וכאלה, את כולם אני מתעדת, כבר 9 שנים, בבלוג שלי, תחת האתר. הוא מאוד מושקע ויש בו שפע של תמונות והפתעות
כדאי להצטרף לעידכונים

אוהבת את העבודה שלי!!

שלכם,
אביבית
סיפור כיסוי