בניצה ממולאה דלעת מתוקה – תיקוויניק

בניצה של פילו

בכל חנות או סופר המכבד עצמו בבולגריה יש בניצה ממולאה בדלעת מתוקה .

במיוחד בחגים ובסילבסטר רצו כמויות ענק של המאפה החלומי הזה .

חותכים ממנו בידיים מתוך השבלול ואוכלים ומלקקים אצבעות

הוא עשוי עלי פילו ממולאים בדלעת מגוררת גס וממותקת במעט סוכר וקינמון שנותן ריח גנעדןןן.פציח בחוץ וממלא פירורים טעימים ובפנימו דלעת אלוהית.

לתכניתו של מנחם הורוביץ על אוכל בולגרי בה צולמתי הכנתי מעאפה כזה והאמינו לי לא נותר פירור

הוא נאכל בידיים ומנחם ביקש אפילו לתחיה ואמר שהיא בטוח תתענג על כזה .

אז בואו להכין איתי .

צריך –

חבילת עלי פילו

שמן חמניות למריחה

קילו וחצי דלעת נקיה מגוררת גס-לגרר ממש לפני המילוא כדי שלא תגיר נוזלים .

חצי כפית לפחות קינמון טחון

כוס סוכר לבן

זה הכל כן כן – פשוט מערבבים הכל יחד ממש לפני הגלגול כי הסוכר גורם לדלעת להגיר נוזלים בכמויות .

צריך גם תבנית 28 מרופדת נייר אפיה משומן היטב .

פותחים 2 עלי פילו יחד ומורחים במעט שמן את החלק הגלוי לכם

לא צריך למרוח כל דף השמן פשוט מיותר .

אני מורחת בידיים .זה בריא ליד ונמרח מעולה ובשכבה דקיקה. מי שרוצה שימרח במברשת.

מסדרים דלעת מגוררת בקצה הקרוב אליכם לא לקמץ…

מגלגלים לכרוכית די הדוקה ומסדרים כך במעגלים עד להשלמת השבלול.

מורחים מעל השבלול מעט שמן ואופים 180 מעלות טורבו כ-20 דקות ואם צריך אופים עוד כאמור כל תנור וחומו .

המאפה צריך להיות שחום.

מי שרוצה שיפזר אבקת סוכר

אנחנו אוכלים בידיים חמים עם תה או קפה ליד  ומגרגרים.

מובטחת הנאה מטורפ.

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.