במטבח של קימל בגלבוע

צילה ושאול בן אדרת מכינים שקשוקת תרד במסעדת קימל שבגלבוע

בחורה עם מחשב נייד

11246668_10153662992953738_1480736407_o

כששואלים אותי מה הזיכרון הראשון שלי מהמטבח אין לי תשובה. אין תשובה מכיוון שמטבח לא היה החדר האהוב עלי בבית, היו בבית עוד חדרים ובהם העברתי את השעות שלי. המכה ניחתה עלי כשעברתי לגור עם שי. היה בית שהיו בו חדר שינה סלון ומטבח. מטבח. מה לי ולמטבח הזה ?? בשביל מה צריך מטבח אם אפשר להכין מנה חמה ולאכול או איזה טייק אווי או סתם לחיות על כריכים. לחיות על כריכים זו דיאטת פחמימות אהובה וחביבה – חיים מהפחמימות.

מה בכל זאת ידעתי להכין ? ביצים. הייתי אלופת החביתות, הביצים הקשות שגם הן בושלו עד מוות וביצי העין רק  כשהצלחתי לשבור את הביצה בלי לדחוף אצבעות לחלמון ולפרק אותו. המגורים יחד עם שי  היו הקטליזטור שלי ללמוד לבשל וגם זה לא בא בקלות, שהרי לעולם לא יהיו בבית כל התבלינים המוזכרים במתכונים בספרי הבישול והיו בבית ספרי בישול (טרום עידן האינטרנט). אז מה עושים ? ניסוי וטעיה. ניסוי וטעיה כי מטעויות לומדים. כן, בהחלט למדתי. אוהו כמה למדתי. זו למידה אינסופית ולא מותנית בזמן. אני נמצאת בעולם טרום עידן האינטרנט ואם היו מספרים לי אז לפני 22 שנים שבבוא היום יהיה לי בלוג פעיל ובין התכנים יהייה ניתן למצוא מתכונים שנרקחו מהפרודוקטים שנמצאים בבית הייתי מביטה בבוז גדול באותם אנשים.

חלפו השנים וזה קרה – יש לי בלוג בסלונה וחלקו מוקדש לאוכל.
אני.
אוהבת.
אוכל.

11902326_738942756228878_3488355372275344915_n

בקבוצת בלוגרי האוכל של סלונה עלה רעיון בו כל בלוגר ינסה להתחבר לשף ולבשל איתו במטבח של המסעדה/מלון/קייטרינג או כל מקום נבחר אחר. אני לא מיהרתי להצטרף למייזם מכמה סיבות והסיבה העיקרית היא שלא האמנתי שאצליח לבשל (פיזית או לא) עם השף היחיד שאני רוצה – שאול בן אדרת. כאחת המכלה את זמנה ברשת ומול המסך הקטן  כשערוץ האוכל הוא הערוץ הנבחר שאול בן אדרת האיש שתמיד מדבר בנעימים, נינוח, מחייך וצוחק, עם המגבת הוורודה שהיא סמל ההיכר שלו. זה שבשיא טימטומי לא ידעתי שיש לו שתי מסעדות בתל אביב והייתי בטוחה שרק קימל בגלבוע היא שלו. כן, אותו שף חביב שנעים לצפות בוא ולשמוע את ההסברים שלו. אותו אחד שאני לא מפספסת ולו תוכנת אחת שהוא משתתף בה. הוא השף הנבחר שלי.

בזכות אלוהיי הפייסבוק הגעתי ליח"צ של השף, היא חיברה בינינו והשף מיד הסכים. מעולה. הודעתי שנגיע למסעדה אבל בגלל הנכות שי יבשל ופז תצלם. הגענו לקימל בגלבוע. שאול הגיע. ניגש, פיטפוטי הכירות ואז זה נפל עלי- " עם איזו יד את יכולה לעבוד ?" שאל. במבט מופתע עניתי "זאת "

11836863_738942592895561_5537793466883341129_n

"מעולה ! " פסק הסתובב ואילתר מטבחון בתוך המסעדה. חיבר ארבעה שולחנות, עטף אותם, סידר אותם, שלח את הבן שלו להביא שתי גזיות ומחבת גדולה. כל זה קרה לפני שהספקתי להבין שאני זו שאבשל איתו כי הוא לא מוותר על אנשים והוא לא נותן לאף אחד להרגיש שונה. כל זה בגלל ובעיקר שהוא אדם הומאני ואוהב. לא טעיתי בבחירה. כך הוא מצטייר במסך הקטן ומה שאני ראיתי זה הרבה מעבר למה שאחרים רואים.

11885402_738943406228813_7041301228641321028_n

שאול בן אדרת לא וויתר לי ועלי ! שאל מה אני רוצה שנבשל, הציע כמה הצעות, עניתי שקשוקת תרד וזה מה שהיה שם.

11905804_738943582895462_7996555804323340921_n

המתכון מתאים לשקשוקה לשני סועדים

בצל סגול גדול קצוץ

5 שיני שום פרוסות דק

1/4 קילו עלי תרד שטופים

חציל גדול קלוי

4 ביצים ומי שמעדיף ניתן להוסיף רק את החלמונים

2 שמנת לבישול או שמנת מתוקה

100 גרם גבינת פטה

4 עלים של מרווה

4 כפות שמן זית

שמן כמהין – לא חובה

מלח

פלפל גרוס

11863347_738944056228748_4798812543807058030_n

אופן ההכנה

לטגן את הבצל עד שקיפות

להוסיף את השום להמשיך לטגן

להוסיף את התרד ולערבב להמשיך לערבב עד שמתאדים המים שהוא מגיר

לקלוף את החציל הקלוי ולערום ערמות קטנות ולהניח במחבת

להוסיף את השמנת המתוקה או השמנת לבישול ולצמצם מעט עד שהיא פחות נוזלית

להוסיף את הביצים לפזר על כל חלמון מלח ופלפל ואת עלי המרווה

לפורר את גבינת הפטה ולפזר במחבת

זילוף של שמן כמהין

להמשיך לבשל את הביצים עד מידת העשייה המועדפת עליכם

לא מכירים את קימל בגלבוע ? כנסו לכאן לי היה נעים מאוד גם לכם יהייה

11846633_738944596228694_1410260097030108677_n

11890915_738942702895550_353619898876205141_n