מה צריך?
חומרים לכ- 30 מנות, במחבת בקוטר 22 ס"מ
2 כוסות קמח
3 ביצים
2 כוסות חלב
1/3 כוס שמן
קורט מלח
מייפל יד מרדכי
בננה
פירות יער
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים היטב, עד שהתערובת חלקה, ללא גושים.
מניחים לבלילה לנוח, במקרר, כשעה, מכוסה בניילון נצמד.
לפני הטיגון, מוסיפים כ 1/3 כוס מי סודה (לא סודה לשתייה!) או מים קרים, לפי הצורך, על מנת לדלל מעט את הבלילה.
מחממים מחבת (כ 15- 22 ס"מ קוטר) על אש גבוהה, משומנת במעט מאוד חמאה או שמן צמחי.
יוצקים את הבלילה, בעזרת מצקת, אל המחבת.
מטים את המחבת, בתנועה סיבובית, עד לפיזור אחיד של הבלילה.
כשמופיעות בועות, הופכים את הבלינצ'ס ולאחר כדקה מוציאים מהמחבת.
הבלינצ'ס הראשון יצא פחות יפה אך אל דאגה, הבאים יצאו מושלמים!
אין צורך לשמן שוב את המחבת, ליצירת הבלינצ'סים הבאים.
כך ממשיכים לטגן את יתר הבלילה.
ממלאים את הבלינצ'ס במייפל יד מרדכי, מגלגלים ומגישים עם רוטב מעל ופירות העונה בצד, בננה חתוכה ופירות יער בצד.
בתאבון!