בלינצ'ס בשר ברוטב שמנת פטריות

בלינצ'ס בשר ברוטב שמנת פטריות ,מעדן

בחורה עם מחשב נייד

הכל התחיל כשגיסתי היקרה צילצלה להגיד לי שהם באים לארוחת ערב.
אני תמיד שמחה לארח לארוחת ערב…אבל תמיד מכינה אותו הדבר…עוף….רוסטביף….פשטידה….נימעס….ומאז שאני מיסתובבת בסביבת בלוגרי אוכל כל כך מפורסמים כמו ששת, איבי, אודליה ושות'…..התבישתי לעלות פוסט של איזה עוף מיסכן שניכנס לתנור ויצא קתת יותר שחום מימה שניכנס…
החלטתי לעשות משהוא חדש…"להיתפרע"!!!!
זה התחיל מיזה שפיצצתי את ידידי ששת באסמסים לגבי מה מגישים עם בלינצ'ס בשר….המשיך בזה שמיליתי את ה "wall"של אודליה בפיסבוק באותה השאלה…..ולבסוף…היתחלתי במלכה: הבלינצ'ס :
לבלינצ'ס:
1 כוס קמח
1/4 כפית מלח
1 מיכל שמנת לבישול
2 ביצים
1 כוס חלב (ששכחתי לצלם)

בקערת מערבל לערבב את הקמח, מלח, ביצים עד לתערובת אחידה, מוסיפים את השמנת , וחצי כוס חלב ולערבב.
להעביר דרך מסננת כדי שלא יהיו גושים, ואחר כך להוסיף את שארית כוס החלב, לערבב היטב.


להבריש מחבת בחמאה, ולהתחיל להכין את הבלינצ'ס….
הראשונים לא יוצאים טוב…..אצלי באופן אישי….כולם יצאו מכוערים ועם שוונצים….לפי מה שהוסבר לי זה שאו שהבלילה היתה לא דלילה מספיק או שהמחבת חמה מידי…אז שימו לב….אבל כולם היו טעימים…אז לא לידאוג!!!!

למילוי:
חצי קילו בשר בקר
2 בצלים חתוכים
תבלינים לפי הטעם ( אני אוהבת מלח, פילפל, קצת כמון, טיפה כורכום,קצת פפריקה אדומה) אבל ממש לפי הטעם.
מתגנים בצל

אחרי שמזהיב מוסיפים את הטבלינים ואז את הבשר

מקררים את הבשר עד למצב שיהיה אפשר לעבוד איתו.
פורסים בלינצ'ס ומתחילים למלא אותם ולגלגל.

לרוטב שמנת פיטריות:
2 סלסלות פטריות שמפיניון שטופות
2 בצלים בינוניים
מלח, פיפלפל גרדת אגוז מוסקט
מתגנים בצל עד שמזהיב, מוסיפים את הפיטריות חתוכות גס, מלח פילפל אגוז מוסקט.
לפני הגשה:
מחממים מחבת, ומתגנים עם מעט מאוד שמן זית את הבלינצס קצת מכל צד עד שמזהיב טיפה :

מגישים 2 בכל צלחת עם רוטב בנדיבות

ובתאבון!

marina
בלוגרית דיסלקטית עם הפראות קשב וריכוז שכותבת עם שגיאות כתיב לא יודעת מתי כותבים עם "י" ומתי בלי....אבל תמיד יודעת מה להגיד :-))))