בלונדיז בננה וציפוי חמאת בוטנים

המטורללת עם בלונדיז מהירי הכנה שגם ילדים יכולים להכין

Webp.net-resizeimage_sanitized (5)

מטר בננות הוא הנחית על ראשי. "קחי, הבננות הללו בשלות מדי, תעשי איתן משהו לפני שלא יהיה מנוס מלזרוק אותן".

בוהה בשש הבננות שהניח לפניי ותוהה לעצמי אם לחם בננות זו התשובה.

התשובה הייתה בלונדיז בננה, שהוכנו 3 פעמים במהלך סוף שבוע אחד בגרסאות שונות. עם שמן קוקוס או עם חמאה, עם שוקולד צ'יפס או בלי שוקולד צ'יפס, עם ציפוי או ללא ציפוי, כולן מוצלחות, כולן נטרפו בשניה על ידי הנסיינים שלרוע מזלם, או לשמחתם, התגלגלו לפתח ביתי.

הגרסה המועדפת עליי הייתה ללא שוקולד צ'יפס ועם ציפוי חמאת בוטנים, היורשת העדיפה את הגרסה עם שוקולד צ'יפס וציפוי חמאת בוטנים ואם אתם לא מחובבי חמאת הבוטנים (מי אתם ומה אתם עושים פה בכלל?) גם הגרסה הפשוטה ביותר, ללא שוקולד צ'יפס וללא ציפוי, הייתה טעימה מאוד והיא גם הכי מהירה להכנה, ואפשר אפילו לזלול אותה כשהיא עוד חמימה ישר מהתבנית. מי כמוני יודעת, הסבב ראשון של הבלונדיז נטרפו בעודם מהבילים.

Webp.net-resizeimage_sanitized (6)

בלונדיז בננה וציפוי חמאת בוטנים:

המצרכים:

לבלונדיז:

1/2 כוס שמן קוקוס מומס (או 100 גרם חמאה מומססת)

1 כוס סוכר קנים אורגני (סוכר חום דמררה)

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

1/4 כפית מלח

2 בננות בשלות מעוכות

1 כוס קמח

1/3 כוס שוקולד צ'יפס (אופציונלי)

לציפוי:

100 גרם אבקת סוכר

3 כפות גדושות חמאת בוטנים

2-3 כפות חלב סויה / חלב לבחירתכם

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית אפיה בגודל 20*20 ס"מ בנייר אפיה כך שהשוליים מעט בולטים לשליפה קלה.

בקערה מערבבים את שמן קוקוס מומס עם סוכר בעזרת מטרפה עד שאחיד.

מוסיפים ביצה ותמצית וניל וטורפים עד שאחיד.

מוסיפים מלח, בננות וקמח ובעזרת מרית סיליקון מערבבים רק עד לקבלת בלילה חלקה ואחידה.

מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים.

מעבירים את הבלילה לתבנית המוכנה ומפזרים אותה בצורה שווה.

אופים 25-30 דקות עד שהמרכז יציב.

מעבירים לצינון על גבי רשת.

מצפים את הבלונדיז כאשר הם קרים. מערבבים את כל חומרי הציפוי עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה אך נוחה למריחה. מתחילים מ-2 כפות חלב ורק אם יש צורך מוסיפים את הכף השלישית.

מורחים את הציפוי באופן אחיד על הבלונדיז ונותנים לו להתייצב כרבע שעה.

פורסים את הבלונדיז ל-16 פרוסות.

שומרים בכלי אטום במקרר, מוציאים 10 דקות לפני ההגשה.