בישקוטי פירות מיובשים

ט"ו בשבט זה החג כדי להכין עוגיות בישקוטי עם פירות יבשים. הן פריכות, טעימות ונשמרות לזמן רב. היתרון הגדול שלהן לשומרי משקל הוא שהן נאפות ללא שומן בכלל. כך ערכן בנקודות הוא זול יחסית לעוגיות אחרות. מה שמאפשר ליהנות מעוגייה טובה לצד הקפה בלי ייסורי מצפון.

אין כמו עוגייה טובה לצד הקפה. שומרת המשקל הממוצעת מחפשת תמיד את הפתרון האולטימטיבי לקפה של הבוקר או לזה שבשעה  17:00  וגם למתוק של הלילה. העוגיות האלו מופיעות ברשת ובספרי האפייה בגרסאות שונות. חלקן עשירות יותר.  מכילות אגוזים , פירות ושוקולדים.  בגרסה  הנוכחית  כדי לחסוך בשומנים ונקודות  מיותרות הפעם העוגיות מככבות עם פירות בלבד.   מתאימות לרגע מתוק  לצד הקפה וגם מספיק חגיגיות לאירוח או להגשה בסוף הארוחה ( במעבר מהיר על הרכיבים תגלו שהן פרווה, כך שגם שומרי המסורת יכולים להגיש עוגיות חגיגיות  בסוף ארוחה בשרית) 

 20160117_221942

כ- 75 עוגיות. 

1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
כפית קינמון
1 שקית אבקת אפיה
גרידת תפוז
גרידת לימון
3 ביצים  + 2 חלבונים
400 גרם תערובת פירות מיובשים קצוצים ( בכדי לא לייקר את הניקוד השתמשו בפירות מיובשים ללא תוספת סוכר,וצימוקים, תאנים ומשמשים)

תבנית  מרובעת   20X 20  או 3 תבניות אינגליש קייק נמוכות.

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  2. בקערה מערבבים את כל  החומרים היבשים, מוסיפים את הביצים ומערבבים למסה אחידה. מוסיפים את הפירות היבשים ומאחדים.
  3. מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת מרופדת בנייר אפיה. משטחים  אותה באופן אחיד  ומכסים בנייר אפייה נוסף. אופים כ- 20-25  דקות עד שמתייצב ומזהיב. מצננים. בשלב זה יש לכם כבר עוגת פירות מיובשים  נהדרת.

20160117_213844

4.  כדי לקבל עוגיות חותכים את ה"עוגה"  שהתקבלה ל- 3 רצועות שווה.  וכל רצועה חותכים ל- 25 עוגיות בעובי של כחצי ס"מ.  מסדרים את העוגיות  על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מורידים את חום התנור ל- 150 מעלות ומייבשים בתנור עוד – 15 דקות  עד שהעוגיות שחומות ופריכות.  שימו לב לא לייבש יותר מידי- העוגיות עוד מתקשות אחרי ההתקררות.

20160117_222931

20160117_221950

שומרים בכלי אטום כשבועיים אפילו 3 שבועות. מניסיון לא תצטרכו לאחסן אותן  לתקופה ארוכה הן מתחסלות עוד לפני….

בתיאבון!!!

אהבתם את הפוסט?? מוזמנים ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.

רוית אפרתי
מי אני ? מנהלת דיגיטל, מדיה, תוכן ואסטרטגיה. קונדיטורית, מנחת קבוצות תמיכה ומאמנת תזונה לחשיבה מקדמת דרך עולם האפייה והמתוקים