אין כמו עוגייה טובה לצד הקפה. שומרת המשקל הממוצעת מחפשת תמיד את הפתרון האולטימטיבי לקפה של הבוקר או לזה שבשעה 17:00 וגם למתוק של הלילה. העוגיות האלו מופיעות ברשת ובספרי האפייה בגרסאות שונות. חלקן עשירות יותר. מכילות אגוזים , פירות ושוקולדים. בגרסה הנוכחית כדי לחסוך בשומנים ונקודות מיותרות הפעם העוגיות מככבות עם פירות בלבד. מתאימות לרגע מתוק לצד הקפה וגם מספיק חגיגיות לאירוח או להגשה בסוף הארוחה ( במעבר מהיר על הרכיבים תגלו שהן פרווה, כך שגם שומרי המסורת יכולים להגיש עוגיות חגיגיות בסוף ארוחה בשרית)
כ- 75 עוגיות.
1 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
כפית קינמון
1 שקית אבקת אפיה
גרידת תפוז
גרידת לימון
3 ביצים + 2 חלבונים
400 גרם תערובת פירות מיובשים קצוצים ( בכדי לא לייקר את הניקוד השתמשו בפירות מיובשים ללא תוספת סוכר,וצימוקים, תאנים ומשמשים)
תבנית מרובעת 20X 20 או 3 תבניות אינגליש קייק נמוכות.
- מחממים תנור ל- 180 מעלות.
- בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את הביצים ומערבבים למסה אחידה. מוסיפים את הפירות היבשים ומאחדים.
- מעבירים את התערובת לתבנית מרובעת מרופדת בנייר אפיה. משטחים אותה באופן אחיד ומכסים בנייר אפייה נוסף. אופים כ- 20-25 דקות עד שמתייצב ומזהיב. מצננים. בשלב זה יש לכם כבר עוגת פירות מיובשים נהדרת.
4. כדי לקבל עוגיות חותכים את ה"עוגה" שהתקבלה ל- 3 רצועות שווה. וכל רצועה חותכים ל- 25 עוגיות בעובי של כחצי ס"מ. מסדרים את העוגיות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מורידים את חום התנור ל- 150 מעלות ומייבשים בתנור עוד – 15 דקות עד שהעוגיות שחומות ופריכות. שימו לב לא לייבש יותר מידי- העוגיות עוד מתקשות אחרי ההתקררות.
שומרים בכלי אטום כשבועיים אפילו 3 שבועות. מניסיון לא תצטרכו לאחסן אותן לתקופה ארוכה הן מתחסלות עוד לפני….
בתיאבון!!!
אהבתם את הפוסט?? מוזמנים ללחוץ “לייק”… רוצים לקבל עדכון למייל על הפוסטים הבאים- מוזמנים לסמן “עקוב אחרי” למעלה.