בירה שחורה – בירה נשר מאלט

אין ילד או ילדה בשנות ה-50 שלא גדלו על שתיית בירה שחורה, הבירה עם האיור של נשר שחור פורש כנף… והסלוגן "מה הקשר ? בירה נשר" כל זאת מחזיר אותי לימי ילדותי התמימים …

Nesher_logos

אין ילד או ילדה בשנות ה-50 שלא גדלו על שתיית בירה שחורה, הבירה עם האיור של נשר שחור פורש כנף… והסלוגן "מה הקשר ? בירה נשר"  כל זאת מחזיר אותי לימי ילדותי התמימים  …  

pizap.com13940677326401

הבירה השחורה, נשר מאלט, הייתה בין אהבותי הראשונות למשקה קר, צונן וטעים. משקה שכיכב בגדול באירועים משפחתיים ומסיבות של החברה. הגדולים היו שותים בירה של ממש ואנו הקטנים הסתפקנו בבירה שחורה ובכל זאת בירה. ואז הרגשנו ממש גדולים.  אני זוכרת את בני דודי אשר גרו בשכונת נשר בחיפה, מקום בו ביליתי עמם חופשות בהרים (בקנה מידה ישראלי, כמובן)  אבל הבירה מחזירה אותי לילדותי בבת-ים הצעירה אז, לחוף בת ים והריח של הבירה אפף את האיזור ועד היום, בעוברי במקום, אני חוזרת אל מחוזות ילדותי וניחוחותיה. 

pizap.com13940678087651

קצת היסטוריה, בירה נשר מאלט מלווה אותנו עוד לפני קום המדינה, מלבד טעמה הייחודי, מכיל המשקה אך 4 רכיבים וללא כל חומרים משמרים או צבע מאכל.

המשקה מורכב ביחס למשקאות מוגזים אחרים, ועוד … שילוב הסגולות הבריאותיות עם הטעם הייחודי והנוסטלגי, הופך את המשקה לכל כך אטרקטיבי, גם עבור ילדים, אך לבירה סגולות ושימושים תזונתיים נוספים. ניתן להשתמש בנשר מאלט כמצרך להכנת מתכון עבור מגוון של מנות, ובכך להעשיר את הערכים התזונתיים של כל ארוחה, בקלות ממש !

אין זה מיתוס הערך המוסף מבחינה תזונתית לילדים ולנשים מניקות … אעיד מנסיון חיי כי הדבר היה לי לעזר לי בעת שהנקתי את בני בכורי בזמנו בקנדה…. אבי המנוח היה שולח לי בזמנו מלאי מספיק מן הבירה, בחודשים הראשונים לאחר הלידה, ואני התענגתי על המשקה והטעם שאהבתי מזיכרונות הילדות שעליהם גדלתי.

pizap.com13940646023431

עתה קיבלתי להתנסות מארז בירה שחורה ובנוסף בירה שחורה בבקבוק משפחתי גדול, בקבוק אשר נלגם עד תום בזמן הארוחה, טעים ומרווה להפליא. כן קיבלתי Tefal EasyGrip ,  תבנית מאוד נוחה ומיוחדת לאפיית לחם או עוגות הבנויה מחומרים בלתי מחלידים ושאינם נדבקים,  בתבנית זו השתמשתי לשם הכנת לחם בירה וכן להכנת עוגה אשר קצרה שפע מחמאות, אף לצורת ההגשה. התבלינים שישמשו אותי להכנת עוף בתנור עם בירה בתוך קדרה .

pizap.com13940649833591

המארז של הבקבוקים בני 350 מ"ל כל אחד אשר שימשו אותי להכנת לחם בירה על פי המתכון שצורף למשלוח … המתכון הקלסי קיים באינטרנט ומאוד קל להכנה … והרי הוא כפי שהכנתיו (צילום)

לחם בירה שחורה
חומרים 
400 גרם קמח לבן 
15 גרם אבקת אפייה (1/2 1 שקית ) 
1 כפית מחוקה מלח 
330 סמ"ק בירה שחורה מאלט (1 בקבוק ) 
70 גרם אגוזי מלך שבורים גס 
תבנית אינגליש קייק באורך 28 סנטימטר, רוחב 10 סנטימטרים וגובה 5 סנטימטרים.

אופן ההכנה 
1. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח בקערה. 
2. מוסיפים לאט תוך בחישה את בקבוק הבירה השחורה. 
3. אחרי שהבצק מעורבב היטב ואחיד מוסיפים אגוזי מלך. 
4. יוצקים את הבצק לתבנית אינגליש קייק מצופה בנייר אפייה משומן. 
אופים 20 דקות ב-150 מעלות צלזיוס (תנור מחומם מראש, כמובן! ), ועוד 20 דקות ב-175 מעלות צלזיוס. 
מחכים שהלחם יצטנן לגמרי, בתאבון ….

pizap.com13940666202031

 עוגת בירה שחורה שלי (חלבי)

עם יוגורט ובננה בתוספת חמוציות ותפוחי עץ מיובשים.

מצרכים :

1/2                   כוס חמאה (חתוכה לקוביות )

1-1/2               כוסות סוכר חום כהה

2                      ביצים גדולות

1                      כפית תמצית וניל או שקית סוכר וניל

2                      בננות גדולות רכות (בשלות)

1                      כפית אבקת סודה לשתיה

1                      גבע יוגורט 0% שומן (תנובה)

1                      כפית אבקת אפיה

3                      כוסות קמח לבן

1/3                   כוס בירה שחורה נשר מאלט

3/4                   כוס חמוציות עם תפוחי עץ מיובשים

1 תבנית לחם או שקעים  + תרסיס שמן .

 ההכנה :

  • במעבד מזון עם סכין להב חדה לעבד ביחד – חמאה, סוכר, ביצים, ווניל, למשך 2 דקות .
  • לגרד וערבב פעם פעמים את התערובת שהפתח העליון פתוח להוספה בזמן שהמכשיר פעיל להוסיף חתיכות בננות עד שהכל נהיה רך .
  • בכלי נוסף בגודל 2 כוסות לערבב יוגורט עם אבקת סודה לשתיה ולתת 2 דקות לנוח לתסיסה על מנת שיכפיל את ניפחו.
  • להוסיף לתוך מעבד המזון את הבירה שחורה ולעבד 3 שניות .
  • להוסיף את היוגורט ואת הקמח עם אבקת אפייה לערבב בפולסים 3-4 פעמים .
  • לערבב ידנית חלק מהכמות של החמוציות ותפוחי העץ ולשמור חלק לפיזור מעל בטרם ההכנסה לתנור.
  • לשמן בתרסיס שמן תבניות  12 שקעים (קפ-קייקס) או 2 תבניות לחם ולפזר קמח.

אני הכנתי מהכמות 12 קפ-קייקס ובתבנית לחם .

  • לחמם תנור 180 מעלות ולאפות במשך 40-50 דקות לבדוק במרכז עם מוכן.

את השקעים אופים פחות זמן, לבדוק כאשר מתקבל צבע שזוף .

 הערה:

  • חשוב לא למלאת שקעים יותר מ-3/4 הגובה וגם בתבניות על מנת שלא יגלוש .
  • לאחר שיתקררו אפשר להוציא מהתבנית ולשמור במקפיא .

בתאבון !

לסיכום אני ממליצה לרכוש ולהחזיק מלאי בירה שחורה, משקה טעים ומזין כתוספת לארוחה עבור הילדים.

לאתר הבית לחצו כאן

לדף הפייסבוק לחצו כאן.

נכתב על ידי לבנה רייזר LEVANA REISER

כנסו גם לדף הקבוצה שלי בלחיצה כאן.