ברוכים הבאים
הגעתי למפעל של בארכה ביום חם של סוף הקיץ ותקופת חגים. האזור המקסים ואזור התעשייה ההולך ומתפתח פתחו את התאבון.
פירוש המילה בארכה הוא ברכה, ברוכים תהיו. ואכן קיבלו את פנינו בבארכה בחיוך ובכיבוד כמובן: קפה, חומוס וטחינה, וכמובן מיטב מוצרי החלבה: חלבה שערות מדהימה ומומלצת כתוספת לכל גלידה או קינוח אחר, פרוסות חלבה – מוצר חדש וטעים, חלבה שאמית עדינה ורכה שאינה נדבקת לשיניים ועוד ועוד. שמענו הרצאה מאיברהים בשיר, המנכ"ל והמייסד של המקום המיוחד הזה, ומתזונאית שסיפרה לנו על יתרונותיהם התזונתיים של המוצרים.
איך הכל התחיל?
בתחילה היתה הטחינה. המפעל המשפחתי ייצר את המוצרים שכולם אהבו. ב 1984 המשפחה יצרה קשר עם בלו-בנד תלמה (זוכרים את המרגרינה בקופסאות העגולות??) שעד אז שיווקה רק טחינה
באריזות מוכנות שנשלחו לשכם ומולאו בטחינה לפני שהוחזרו לתלמה על מנת שתשווק אותה ברחבי ישראל. תלמה אהבה את המוצרים של המשפחה והתחילה לשווק אותם.
כל משפחה שייצרה טחינה שמרה את הידע לעצמה, והמוצר ההתחלתי היה מסורתי לחלוטין. בשנת 2004 יוניליוור העולמית קנתה את תלמה ובמשפחה הוחלט להטמיע את התרבות האירגונית
של החברה הבינלאומית שהיתה שותפה טבעית בתהליך ייצור הטחינה. בשנת 2005 נולד המותג בארכה.
מה יש בבארכה?
בארכה היא החברה המומחית בעולם לייצור טחינה וחלבה – השומשום זורם אצלי בעורקים, אומר בשיר. המפעל הוא מודרני לחלוטין והמוצרים מוקפדים. לא נכנסנו לשטח המפעל עד שלא הצטיידנו בחלוקים, כובעים, וחיטאנו היטב ידיים.
לקחנו את הניסיון שלנו והשתמשנו במודרניזציה כדי לשמר את המסורת, כך איברהים.
ממוצרי החברה:
- חלבה קלאסית.
- חלבה שאמית ייחודית – חלבה הנימוחה בפה, קלה לחיתוך והגשה, עם פיסטוק, בטעם וניל, עם פולי קקאו, עם קפה.
- חלבה מסולסלת – בטעם וניל, שוקו/וניל, קפה.
- חטיפי חלבה – עם פקאן, פיסטוק, שוקו/וניל, ועוד. כל חטיף 99 קלוריות בלבד.
- פרוסות חלבה – רולדת חלבה פרוסה להגשה נוחה, מוצר חדש ומגניב, הנה הוא בתמונה:
מה יש בשומשום?
כבר לפני יותר מ 6,000 שנה השומשום הוזכר בכתבים עתיקים שונים. השתמשו בו במצריים לספא של מלכים, בסין להענקת רוגע ושלווה, ובהודו לעיסוי איורוודי.
בעולם קיימים למעלה מ 3,000 זנים שונים של שומשום. טחינה היא אחד המקורות אם לא ה- לסידן, מגנזיום, אבץ וברזל.
את השומשום מגדלים עבור החברה באתיופיה. השומשום לא צריך הרבה מים אך כן צריך שטח נרחב, ואת זה אין בארצנו הקטנטונת.
הידעתם? ממש כמו טועמי יין, יש גם טועמי שומשום. החברה מעסיקה טועמי שומשום מקצועיים שבוחרים את הזנים המובחרים ביותר.
זרעוני השומשום מגיעים למפעל –> עוברים ניקוי וניפוי –> שטיפה –> קלייה איטית –> ניפוי נוסף –> טחינת הגרעינים.
כל מוצרי החברה עשויים מ 100% שומשום טהור. בהתחייבות!
מה עכשיו?
כרגע אין עדיין אפשרות לסייר באופן פרטי במפעל, אך בקרוב יוקם במקום מרכז מבקרים ואני ממליצה על החוויה.
כך אני נראית לאחר חיטוי ידיים והצטיידות בחלוק וכובע ליד מסוע השומשום.
וכמו שהבטחתי הנה המתכון!
מצרכים:
100 גרם חלבה (רק של בארכה!)
100 גרם חמאה (איזה שבא לכם….)
2 כפות דבש
½ כוס סוכר
2 כפיות נס – קפה (מומסות בקצת מים כמובן)
4 כוסות קורנפלקס/פצפוצי אורז
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים יחד בסיר, חוץ מהקורנפלקס.
להמיס על אש נמוכה. שימו לב – צריך סבלנות עד שכל החלבה נמסה.
שמים את הקורנפלקס בקערה נפרדת.
שופכים את התערובת שהמסנו בסיר על זה.
משטחים בקופסה, ומהדקים ביד לחה. אופציה נוספת היא לעשות מזה כדורים קטנים. כשפושר (לא לחכות עד שמתקרר ממש!) לחתוך לריבועים.
*קרדיט תמונות: אביב חופי.