בסוף השבוע ביליתי כמה ימים פרועים ומלאי פעילויות ואוכל עם חברות בלוגריות ואינסטגרמריות באזור ים המלח ובערד.
בדרך חזרה, ביקרנו במסעדת מוזה בערד שממוקמת ממש על הכביש הראשי בדרך מים המלח ואילת לכיוון צפון.
מדובר בבר מסעדה מעוצבת בצבעוניות שמחה ומדליקה שכל אחד מהאורחים יכול להתחבר ולמצוא את עצמו גם בעיצוב וגם באוכל.
התפריט מאד מאד מגוון אבל באופן מפתיע המנות שומרות על רמה גבוהה, בדרך כלל במסעדות עם תפריט רחב שיש בו גם אסיאתי, גם המבורגר וגם איטלקי וכו' הרמה די בינונית – במוזה אפשר למצוא מנה שתאים לחיך של כל אחד, באיכות טובה מאד. האוכל לא מתחכם, חם, טרי וטעים.
יש תפריט טבעוני מכובד בהחלט שגם הוא מפתיע מחוץ לאזור תל אביב ושכל אחד יכול למצוא בו מה לאכול.
גם הנמנעים מגלוטן ימצאו כאן אוזן קשובה ומגוון מנות מתאימות.
אז מה אכלנו?
בראשונות:
חציל קלוי על האש עם טחינה, עגבניות פטרוזיליה ושמן זית (32 שח)
חומוס עם טחינה – מוגש עם שמן זית, סחוג, פיתות וירקות (32 שח)
סלט ישראלי – מתובל היטב ומוגש עם זיתי קלמטה (40 שח)
טוגני מוזה בציפוי תערובת קייגין- מטוגנים, קריספיים, ומתובלים בדיוק – פשוט מושלם (35 שח)
פטריות חמות – מיקס פטריות שמפיניון ופורטובלו מוקפצות ברוטב ומוגשות חמות ( 40 שח)
בעיקריות:
פסטה אוליו אוליו – פסטה פנה עשוי במידה מדוייקת עם שמן זית, פטריות, עגבניות, זיתי קלמטה, פטרוזיליה ויין לבן (44 שח)
סיניה טבענית – מאפה חם ומדוייק של תפוחי אדמה, כרובית ועגבניות בציפוי טחינה אפוי בתנור עד להשחמה (35 שח)
דאל עדשים – תבשיל נהדר של עדשים כתומות וקרם קוקוס מוגש עם אורז לבן צ'ילי וכוסברה (48 שח)
ולקינוח: פרפה חלבה עם תחתית שוקולד ונוגט (35 שח)
אלון, המנהל והבעלים של המסעדה סיפר שהיא קיימת כבר 33 שנה (!) ועל הדרך כיבד אותנו בבירה וביין מקומי איכותי ובכלל תפריט האלכוהול והבירות מאד מאד רחב ומגוון.
אחרי ארוחה משובחת התגלגלנו לאוטו עם חיוך של נחת על הפנים וכפתור פתוח במכנסיים. על הדרך גם קיבלתי מאלון מתכון מצויין לדאל עדשים. מוזמנים לנסות:
דאל עדשים של מוזה:
500 גר' עדשים כתומות
800 מ"ל קרם קוקוס
2 ליטר מים
1 בצל גדול קצוץ
1 גזר קצוץ לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות
1 פלפל צ'ילי אדום חריף קמוץ דק
1 סמ שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורר
2 כפיות אבקת קארי הודי
התוכן של 2 תרמילי הל
15-20 עלי קאפיר ליים מיובשים (בחנויות טבע או תבלינים)
2 ס"מ שורש כורכום טרי (או 1 כפית אבקת כורכום)
3-4 כפיוות מלח בהתאם לצורך
2 כפות שמן סויה
להכנה:
מחמים שמן בסיר כבד ומאדים: בצל, גזר, שום, ג'ינג'ר וצ'ילי עד לריכוך, מוסיפים את העדשים ומאדים עוד כ 3 דקות תוך ערבוב
מוסיפים תבלינים ומערבבים כדקה.
מוסיפים קרם קוקוס, מים ומלח ומגבירים את הלהבה. מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה הנמוכה בותר לבישול של כ 25 דקות עם מכסה סגור.
טועמים ומתקנים תיבול.
יוצקים לקערות ומגישים עם אורז לבן בקישוט בטנים קלויים וכוסברה קצוצה
מוזמנים להכנס לאתר המסעדה ולתפריט , ולדף הפייסבוק שלהם
ובפעם הבאה שאתם קופצים לבקר שם – תגידו שאני שלחתי אתכם.
נהניתם?
אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים, הסיפורים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.
עוד מתכונים סרטונים ועדכונים:
באתר החדש שלי www.happyvegan.co.il ובדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול ארוחות הקונספט שאני מארחת ופעילויות נוספות שלי.
הצצה אל מאחורי הקלעים לפני כולם :
לתמונות וסרטונים מדליקים מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם
להיות חלק מהקהילה שלי:
מוזמנים גם אתם להצטרף לקהילה שהקמתי בפייסבוק: “מדברים טבעונות בכיף – אפשר להתייעץ ולשוחח בכל נושא הקשור לטבעונות או צמצום השימוש בחומרי גלם מן החי.