ביסקוטי שוקולד ופקאן

בחורה עם מחשב נייד

ראיתי את המתכון הזה ב – ynet ונדלקתי עליו.
מאד מצא חן בעיני שאלה עוגיות ללא שומן.
אמנם לקח יותר משנה עד שעשיתי אותו, אבל גם זמנו של המתכון הזה הגיע קריצה
חומרים:
1/2 2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפייה
3 ביצים גדולות
1/4 1  כוסות (155 גרם) פקאן קלוי, קצוץ גס
200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
''
אופן ההכנה :
1. במיקסר עם מטרפה מקציפים את הסוכר והביצים במהירות בינונית בערך 5 דקות, עד שהתערובת מאוד תפוחה בהירה ויציבה.

  1. ''

2. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה לתערובת המוקצפת ובעזרת מרית מקפלים אותם לתערובת עד שמתקבל בצק אחיד. מוסיפים את הפקאן והשוקולד וממשיכים בתנועות הקיפול עד לפיזור הומוגני של הפקאן והשוקולד בבצק.
''
3. הבצק המתקבל הוא דביק ומאוד רך, מרטיבים את הידיים, ומחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
4. יוצרים גליל מכל חצי בצק, את הגלילים (5 ס"מ ברוחב) מניחים על תבנית עם נייר אפייה, אם צריך מרטיבים את הידיים שוב כדי להחליק את פני הגליל.
''
5. אופים כ-20 דק' בתנור שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות עד להזהבה. שולפים את התבנית מהתנור ומחכים שהגלילים יתקררו.
6. מנמיכים את החום בתנור לטמפ' של 150 מעלות.
7. מעבירים את הביסקוטי שהתקררו לקרש חיתוך ופורסים לעוגיות בעובי 1 ס"מ.
''
8. מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים כ-15 דק' בערך עד שהעוגיות מתייבשות לחלוטין.
''
בתיאבון
שלכם
איבי
www.evy.co.il