ביסים של עונג לשבועות ובכלל

ארוחת הערב הגיעה שוב (שלא במפתיע), ובכל זאת "המרשמלו" שבחבורה תפסה אותי מופתעת למול השאלה: "אז מה אוכלים היום?" עם תחושת דה ז'ווה קלילה מאתמול ושלשום.

bisim5

ארוחת הערב הגיעה שוב (שלא במפתיע), ובכל זאת "המרשמלו" שבחבורה תפסה אותי מופתעת למול השאלה: "אז מה אוכלים היום?" עם תחושת דה ז'ווה קלילה מאתמול ושלשום. שוב חביתה? שוב כריך? מפשפשת תוך כדי ברשימת האפשרויות והיא לא קצרה וחושבת איך אוכל להפתיע הפעם…שוב.

נזכרת שלפני כמה ימים ביקשה ממני חברה" "תשלחי לי מתכון לגביניות המעולות שלך, נעלם לי" אני שואלת: "גביניות?" היא מזכירה לי "כשילדתי הבאת לי כאלה" אה! לחמניות ביס עם גבינה.

טוב השאר כבר ברור לכם, שלפתי את המתכון שהגיע בול בזמן לשבועות והכי כייף בו שהוא בעיקר מה שיש או נשאר במקרר. המתכון הבסיסי ניתן לשינויים ולווריאציות שונות ומגוונות ובכל פעם תקבלו טעמים אחרים מדהימים.

עוד יתרון ענק במתכון זה זמן ההכנה הקצר והקלות בה אפשר להגיע לטעם המרשים ומענג וכרגיל כמו שאני אוהבת, הילדים יכולים להכין אותו לבד לבד.

IMG_20170513_184302 (Custom)

דיברנו הרבה, לא? הגיע זמן ארוחת הערב…

המצרכים לביסים:

IMG_20170513_184023 (Custom) (2)

הבסיס הקבוע תמיד:

350 ג' קמח תופח (אריזה קטנה)

1 ביצה

100 גרם חמאה מומסת

מלח פלפל

שומשום לפיזור מעל

התוספות המשתנות לפי הטעם ומה שיש במקרר:

200 גרם גבינה צהובה מגורדת או כל גבינה קשה

(אני שילבתי גבינה צהובה וחצי גליל גבינת עיזים בורסן שנשאר)

1 גביע קוטג' או גבינה לבנה או כל גבינה רכה אחרת

(אני השתמשתי בגביע גבינה לבנה)

חופן עשבי תיבול יבשים כל מה שאוהבים

(אני השתמשתי בזעתר, אורגנו ובזיליקום)

***אפשרות לגיוון להוסיף טבעות זיתים חתוכות לקוביות

אופן ההכנה המהיר ועצבני, אל תמצמצו שלא תפספסו:

IMG_20170513_184436 (Custom) (2)

מערבבים את כל החומרים יחד לבצק נעים למגע.

IMG_20170513_184937 (Custom) (2)

יוצרים כדורים קטנים

IMG_20170513_185444 (Custom)

מורחים בביצה, מפזרים שומשום ולתנור חם 180 מעלות לכ- 15-20 דקות.

IMG_20170513_185856 (Custom)

תהיו עירניים ותכינו סלט לפני…. זה נחטף לפני שזה ממש מתקרר.

IMG_20170513_191636 (Custom)

התמכרות מהנה וארוחות ערב שמחות וטעימות לכם 🙂

bisim5