בייגלה של אביגייל

אחרי פסח מכינים את הבייגלה של אביגייל ונהנים מכל ביס

אחרי שפע המטעמים של פסח צריך לחזור לדבר האמיתי – לחם.או פוקצ'ה או לחמניה והיום: בייגלה!

בייגלה חם עם המון שומשום או זעתר רק לבצוע חתיכה לאכול ולהתענג.

הבייגלה שלי הוא לא ירושלמי ולא רומני הוא פשוט…הבייגלה של אביגייל 🙂

מצרכים:

1 ק"ג קמח

1.5 כפות שמרים יבשים

1 כף שטוחה מלח

1.5 כפות שטוחות סוכר

חצי כוס שמן (כוס חד פעמית לשתיה קרה)

בין 2 ל- 3 כוסות מיים פושרים

בקערה מיקסר או בקערה גדולה למי שלש כמוני בצק בידיים נשים קמח,שמרים,סוכר ונערבב.

נוסיף שמן ו 2 כוסות מיים ונתחיל לערבב לקבלת בצק.

נוסיף את המלח ונתחיל ללוש לבצק. אם יבש מדי נוסיף עוד מיים.

לאחר כ- 7 דקות של לישה נקבל בצק עדין,גמיש ורך.

נשמן אותו מכל הצדדים נניח בקערה,נכסה וניתן לו לתפוח כשעה.( הוא לא ממש מכפיל את נפחו וזה בסדר)

בתום התפיחה נכין בצד צלחת עמוקה או קערה עם מיים מעט חמימים ונחלק את הבצק ל 10 כדורים בערך ונניח על משטח מקומח.

עכשיו נחמם תנור ל 190 מעלות

ניקח כל כדור בצק ובעזרת האצבע ניצור בו חור וכך לאט לאט נרחיב עד קבלת בייגלה עגול או אליפסה.

כל בייגלה שיצרנו נטבול בצלחת המיים טבילה קצרה, נוציא נניח בתבנית עם נייר אפיה ונפזר שומשום או זעתר.

ניתן להם לתפוח עוד כ-10 דקות

נכניס את התבנית לתנור ולאפות כ-20 דקות (תלוי בתנור) עד קבלת גוון זהבהב.

מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר. אם אתם מעדיפים בייגלה עם ציפוי רך מייד בתום האפיה לכסות אותם במגבת עבה ל-8 דקות לערך.

בייגלה

רוצים עוד? כנסו לקטגורית מאפים אצלי בבלוג

בייגלה 2