בייגלה מלאווח ממולא ואפוי הכי טעים שיש

אם ביום שני לא אוכלים בשר אז נאכל בייגלה,
ואם זה בייגלה חשוב שהוא יהיה ממולא !

ראשונה

זוכרים יום שני בלי בשר!

טוב אני ממש לא זכרתי , תוך שיחה עם חברה שווה על דה ועל הא,

היא שאלה על מתכון בלי בשר שאלתי מה? גם את בעניין הצמחונות?

אמרה לא אבל לפחות פעם בשבוע ביום שני.

אם זה בשביל פעם בשבוע הסכמתי לנדב לה מתכון אבל כל השבוע?

לא יודעת אם הייתי כזו נחמדה למה?

מה יעשה מר אדון קהלת אחרי 50 שנות נישואים.

למה אתם מביטים בי כך? נראה לכם? לא לא נראה לי,

עכשיו אחרי 50 שנה לאן ילך? הוא כבר התרגל אלי, מכיר את השיגעונות שלי,

נראה לכם עכשיו ירצה כאב ראש חדש?

אם זה תלוי בי אני מעדיפה כל יום יום שני, אני אוכלת בשר אבל לא מתה עליו!

אני אוהבת גבינות אבל 50 שנה מתחשבת בו.

ואם פעם יבדקו אותי יגידו אני 100% בולגרית 100% קשקבל 100% פרמז'ן

100%נפוליאון 100% ריקוטה  ו100% צפתית אמיתית של קדוש מצפת…

אתם לא רוצים שאמשיך למה אתם רוצים לאכול.

אם ביום שני לא אוכלים  בשר אז נוכל בייגלה,

ואם זה בייגלה חשוב שהוא יהיה ממולא !

ואם זה ממולא, אתם תחליטו מה טעים לכם בפנים.

אז סגרנו על יום שני בלי בשר? סגרנו!

סגרנו על בייגלה מלוואח אפוי בתנור ? סגרנו?

סגרנו מה נמלא? לא סגרנו!

למה? אמרנו אתם מחליטים לא?

אני אפיתי בפיליפס.

למה? כי התנור שלי החליט שמספיק לו לעבוד אצלי בלי משכורת!

פתח בשביתה והחליט להשבית את זרם החשמל בבית בכל פעם שאני מדליקה אותו.

עד שאני אחליט איזה סיני יחליף אותו?

אני משתמשת בפיליפס. למה סיני כי היום הכל…

 .made in china

הבייגלה הכי קל שאני אוהבת עם גבינה בולגרית

ואפילו מתכון לא צריך כי זה פשוט, אבל הכנתי שיהיה

 דף מתכון ארוך

חברים החליטו לקפוץ אין עוגה תכינו בייגלה מלוח, ולקינוח בייגלה מתוק

המתכון בפנים.

 

אין צורך בהפשרה ישר לתבנית בבקשה

1

הכנת המלית….

3

4

לחתוך על התבנית…

5

לשים כף אחת מלית על הכל…

7

לקפל ולהדק…

6

את כל הקצוות…

8

 למרוח ביצה….

9

לפזר קצח או כל מה שאתם אוהבים…

10

 

ולתנור אני הכנתי בפיליפס שלי ….

אתם  חממו את התנור קודם 180-190 למשפחה צריך תנור

11

 

זה הפילפס החתיך שלי אוהבת אותו מבשלת בו המון באמצע השבוע לי ולמר אדון קהלת…

12

 

זהו הבייגלה אפוי חם וטעים…

13

 

ממממ… טעיםםםםם….

14

 

ביס אחרון ולא נשאר כלום… מבטיחה.

ביס אחרון

שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום הפעם לא צריך לא כף ולא מזלג

תושיטו יד ותתכבדו.

 

ראשונה

בדרך תלחצו על הלייק ותפרגנו ואני אומר תודה עד….. למתכון הבא.

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה