בייבי קייל: כבר לא רק עלים

מתכונים קלילים וטעימים מלאי טעם וצבע: סלט סלק עם בייבי קייל ברוטב קלמנטינות ופלאפל אפוי עם קינואה, עדשים כתומות, בטטה ובייבי קייל

התחלתי את הסופ"ש בסדנת בישול בריא אצל מירי הבר במושב רישפון. בחוץ ירד גשם בלי הפסקה, אבל בחדר הסדנאות היתה אווירה חמימה וכייפית מתעלמת ממזג האוויר הסוער שבחוץ. לאורך הסדנא לא הפסקתי להתפעל מהקסם של מירי ולמדתי להכיר מקרוב את הכוכב החדש בשדרת הסופר-פוד – בייבי קייל.
רגע לפני שהתחילה הסדנא עוד הספקתי לתפוס כמה רגעי שמש ולסייר בגינת הירק של מירי. איזו חגיגה לעיניים וכמה כיף לה שהיא יכולה לקטוף ירקות טריים ישר מהגינה.

miri garden

אז מה זה בייבי קייל? עלים צעירים, עדינים בטעמם, שאפשר לאכול אותם כמו שהם, להוסיף לסלט כמו כל עלי חסה או עלי בייבי וגם להכין מהם מגוון עשיר של מטעמים, החל משייק ירוק, דרך מרק, סלטים, תבשילי ירקות, פלאפל ועד דג.

DSC_9005

אחרי שלמדתי בסדנא להכין מטעמים עם העלים האלה, ממש דגדג לי באצבעות להתנסות בעצמי. זה הזכיר לי את עצמי בימי שישי בכיתה ו', חוזרת הביתה מחוג כלכלת בית ומיד רצה להכין מה שלמדתי לארוחת הערב של שישי. הפעם חזרתי הביתה וידעתי מה יככב אצלנו בארוחת הערב: הכנתי את הפלאפל האפוי והנפלא שאכלתי בסדנא. גם הגדולה מאוד התלהבה ממנו וגם החצי השני וכבר ביקשו שאכין שוב, כי טרפו הכל. לצידו הכנתי סלט סלק עם בייבי קייל ברוטב קלמנטינות.
promo_long

סלט סלק עם בייבי קייל ברוטב קלמנטינות

מצרכים:
1 כף שמן זית
2 שיני שום פרוסות דק
1 בצל סגול חצוי ופרוס לפרוסות דקות
3 סלקים מקולפים וחתוכים לגפרורים עבים
2 גזרים חתוכים לגפרורים עבים
1/2 חבילה בייבי קייל של שטראוס קצוצים גס
מיץ מ-2 קלמנטינות
1 כף קליפת לימון מגורדת
מלח, פלפל שחור
.
DSC_9050
.
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית בסיר ומטגנים את השום והבצל עד הזהבה.
2. מוסיפים את גפרורי הסלק והגזר, מערבבים היטב ומבשלים יחד כחצי שעה עם מכסה סגור. מערבבים מידי פעם את התבשיל.
3. מוסיפים את הבייבי קייל, מערבבים ומבשלים יחד 2 דקות.
4. מוסיפים את מיץ הקלמנטינות, קליפת הלימון המגורדת, מלח ופלפל, מערבבים. מורידים מהאש. אפשר לאכול חמים או קר.
.

פלאפל אפוי עם קינואה, עדשים כתומות, בטטה ובייבי קייל

המתכון של מירי הבר Bon Miri
מצרכים:
1 כוס קינואה
1 כוס עדשים כתומות שטופות ומבושלות 5 דקות במים
1 בטטה גדולה מבושלת במים עד ריכוך
1 שקית בייבי קייל של שטראוס
1 ביצה
2 כפות קמח חומוס או קמח רגיל
1 כפית כורכום
1 כפית כמון
פלפל שחור ומלח
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום
1/2 שקית פנקו (פירורי לחם יפניים)
.
DSC_9028
.
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הקינואה ב-2 כוסות מים רגילים למשך 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים בסיר מכוסה עוד 5 דקות.
2. מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים שום ובייבי קייל קצוץ במשך 4 דקות.
3. מכניסים למעבד מזון את: קינואה, עדשים, בטטה, קמח חומוס, 4 כפות פירורי פנקו, פטרוזיליה, תבלינים, בייבי קייל וביצה ומעבדים עד קבלת תערובת אחידה.
4. רצוי להכניס את התערובת למקרר לכשעה להתגבשות התערובת, אבל אם אין זמן, אפשר ליצור מיד כדורי פלאפל.
.
DSC_9012
.
5. מרפדים 2 תבניות של התנור בדפי אפייה ומשמנים אותם בשמן זית.
6. מחממים תנור ל-200 מעלות.
7. יוצרים כדורים מהתערובת ומשטחים מעט ליצירת קציצה, טובלים בפירורי הפנקו ומסדרים על נייר האפייה. (טעים מאוד גם בלי ציפוי הפנקו).
8. מכניסים לתנור ל-15 דקות, הופכים את הפלאפלים וממשיכים לאפות עוד 5-10 דקות.
9. אפשר להגיש עם טחינה מעל.
.
לאחרונה השתתפתי בסדנת צילום של מושיק ברין. מאז הצילומים שלי השתדרגו פלאים ואתם יכולים להנות מהם.