התחלתי את הסופ"ש בסדנת בישול בריא אצל מירי הבר במושב רישפון. בחוץ ירד גשם בלי הפסקה, אבל בחדר הסדנאות היתה אווירה חמימה וכייפית מתעלמת ממזג האוויר הסוער שבחוץ. לאורך הסדנא לא הפסקתי להתפעל מהקסם של מירי ולמדתי להכיר מקרוב את הכוכב החדש בשדרת הסופר-פוד – בייבי קייל.
רגע לפני שהתחילה הסדנא עוד הספקתי לתפוס כמה רגעי שמש ולסייר בגינת הירק של מירי. איזו חגיגה לעיניים וכמה כיף לה שהיא יכולה לקטוף ירקות טריים ישר מהגינה.
אז מה זה בייבי קייל? עלים צעירים, עדינים בטעמם, שאפשר לאכול אותם כמו שהם, להוסיף לסלט כמו כל עלי חסה או עלי בייבי וגם להכין מהם מגוון עשיר של מטעמים, החל משייק ירוק, דרך מרק, סלטים, תבשילי ירקות, פלאפל ועד דג.
אחרי שלמדתי בסדנא להכין מטעמים עם העלים האלה, ממש דגדג לי באצבעות להתנסות בעצמי. זה הזכיר לי את עצמי בימי שישי בכיתה ו', חוזרת הביתה מחוג כלכלת בית ומיד רצה להכין מה שלמדתי לארוחת הערב של שישי. הפעם חזרתי הביתה וידעתי מה יככב אצלנו בארוחת הערב: הכנתי את הפלאפל האפוי והנפלא שאכלתי בסדנא. גם הגדולה מאוד התלהבה ממנו וגם החצי השני וכבר ביקשו שאכין שוב, כי טרפו הכל. לצידו הכנתי סלט סלק עם בייבי קייל ברוטב קלמנטינות.