ניסוי קטן לחורף
הי,
מה שלומך?
לפני כמה שבועות הייתי בכנס של "סלונות אוכלות מאוזן". זאת הייתה הזדמנות נהדרת עבורי לפגוש סלונות שהמון זמן לא פגשתי ולכתוב לכן על כל הגילויים החדשים שלי. בכנס הייתה הרצאה מעניינת של שני ארד, דיאטנית קלינית, שעשתה לי סדר בכל מה שקשור לחלב ומוצריו ולחשיבות צריכת סידן.
צריכת מינרל הסידן בשנות הילדות יכולות להשפיע על חוזק עצמות הגוף הגדל ומתפתח. את המינרל ניתן לצרוך בכל מיני מזונות, ניתן לקבל סידן דרך שתיית חלב או אכילת מוצרי חלב. עוד מזונות בהם קיים סידן, תפוז, שקדים, גביע יוגורט, גבינה צהובה וטחינה גולמית. בכוס חלב מועשר בסידן, יש פי שניים כמות סידן מאשר בכוס חלב לא מועשר.
הבעיה שאצלי בבית יש ילדה הטוענת לרגישות ללקטוז החלב. שני הציעה שאנסה את החלב המועשר בסידן דל לקטוז. החלטתי לנסות ולגוון את הארוחות הבאות ולהעשירן בסידן. מרוב תכניות תחקיר על חברות המזון ועל הרכיבים שבפנים. על טבעונות, צמחונות ועוד, הלכתי לאיבוד וכבר לא ידעתי מה נכון ומה לא נכון להכניס למטבח. ההרגשה הכללית היא שאנחנו אוכלים אוכל ואין לנו ממש מושג אילו רכיבים קיימים בו ומה נכנס למערכות שלנו.
מאחר וזה המצב בשנים האחרונות, סיגלתי לי שני הרגלים קבועים בכל הקשור להאכלת משפחתי
1- התמדה- גם אם הם אומרים שזה לא טעים ואין סיכוי שיאכלו את הירק הזה אי פעם, אני עדיין חותכת ומניחה על השולחן צלחת ירקות בצבעים שונים ויודעת שמספיק שהם אכלו מעט, זה כבר יותר מכלום.
2- גיוון- תמיד לגוון במטבח, כל פעם מאכל אחר, טעמים חדשים, מוצרים חדשים, כי אז סיכוי רב יותר שאין הצטברות של רעלנים או נזקים כפי שמציפים אותנו בתקשורת.
אז עשיתי ניסוי קטן, הכנתי להם לארוחת הערב ניוקי ברוטב שמנת פטריות והוספתי לה חלב מועשר. וכך יצרתי רוטב שמנת פחות שמן ואפילו מועשר.
הכנתי קנקן שוקו מחלב מועשר ודל לקטוז ומה אתן חושבות? אני הופתעתי לגמרי מכך שהם לא הבחינו בהבדל בין חלב מועשר רגיל לחלב מועשר דל לקטוז, לא היו תלונות או חשדות לטעם שונה וגם לשמחתי הרבה לקטנה שלי אין יותר כאבי בטן מחלב.
אני ממש שמחה שפגשתי את החלב המועשר ועוד יותר את החלב המועשר הדל לקטוז.
יצאתי מהכנס בהרגשה ששני העניקה לי ביטחון תזונתי, כי זה ממש היה חסר לי, כאילו שכל כתבות התחקיר של השנים האחרונות באו ופשוט לקחו מממני את אותו ביטחון שהיה לנו פעם, כשידענו שאנחנו אוכלים תוצרת הארץ ושתוצרת ישראל זאת איכות, ועכשיו אחרי שהם עברו לחלב מועשר אני הרבה יותר רגועה ובטוחה, לפחות בעניין הסידן.
צילום- galit sabag
מתכון לניוקי ברוטב שמנת פטריות-
בהנחה שאת כמוני קונה ניוקי מוכן, אז את יודעת, כל מה שצריך, זה להרתיח מים בסיר, להכניס את הניוקי לשתי דקות, כשהם צפים, להוציא למסננת ולשטוף.
רוטב-
לטגן 3 שיני שום חתוכים לעיגולים דקים, עד שהם מקבלים צבע זהוב
להוסיף את הפטריות ולטגן יחד עם השום עד שהן הופכות לרכות
מוסיפים תוך כדי הטיגון – מלח, פלפל, זנגוויל, מעט חרדל מערבבים וכשהפטריות מתחילות לקבל צבע שחום יש להוסיף את גביע השמנת והחלב (תלוי במספר הסועדים, למנה הזאת הוספתי גביע וחצי)
ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך ולקבלת צבע קרמי.
לאחר שהרוטב מוכן, מוסיפים את הניוקי לרוטב ומבשלים יחד במשך עוד 5 דקות, מוזגים לצלחת ולמי שממש רוצה אפשר לגרד גבינת פרמז'ן מעל.
בתיאבון,
מאיה.