בטעם של פעם

טעם ילדות משגע ,

 העוגה הזו מכירה לי נוסטלגיה של פעם.

יש לה כמה טעמים,חלק מעדיף עם ריבה/תמרים/ואני בחרתי בתפוחים וקנמון..

אך בכל זאת טעם הפירורים מזכיר נשכחות..

קבלו עוגה בטעם של פעם..

 החומרים

החומרים

 200 גרם חמאה (לפרווה מחמאה)

1 ביצה

1 שקית אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל

1/4 כוס סוכר

2 וחצי כוס קמח רגיל (קלקר שתיה חמה)

למלית התפוחים

6 תפוחים

2 כפיות קנמון

1/2 כוס סוכר

 

ההכנה

 (אפשר יום קודם)

קולפים 6 תפוחים לא חשוב הזן.שוטפים היטב,חותכים לקוביות קטנות או מגרדים במגרדת

ומניחים בסיר בתוספת 1/2 כוס סוכר ו-2 כפיות קנמון.

מבשלים על אש קטנה עד שכל הנוזלים נגמרים.

בצק-לקערה מכניסים ביצה,אבקת אפיה,סוכר וניל,קמח וחמאה לשים בידיים עד לקבלת בצק.

1/2 מכמות הבצק מכניסים למקפיא ל-45 דק' במידה ורוצים פירורים על העוגה,

אני בחרתי הפעם לחתוך רצועות ולהניח על מלית התפוחים במקרה הזה אין צורך להכניס למקפיא

ואת היתר משטחים על תבנית

(אני השתמשתי בתבנית עגולה (אפשר גם חד פעמי)

ומכניסים למקרר.

מקררים בטמפ' החדר את התפוחים,

מוציאים את התבנית מהמקרר,מורחים על הבצק את תערובת התפוחים,

מוציאים מהמקפיא את חצי הבצק,ובעזרת מגרדת מגרדים על תערובת התפוחים.

או חותכים לרצועות ומניחים(ראו תמונה)

מכניסים לתנור לחום 180 מע'

עד אשר הפירורים מזהיבים.

בוזקים אבקת סוכר לקישוט.

 

בהצלחה♥♥♥♥♥..

10462445_883421628335118_1433447157284939974_n

מלית התפוחים אחרי בישול
מלית התפוחים אחרי בישול

 

רצועות הבצק מונחות על גבי המלית,העוגה מוכנה להכנס לתנור
רצועות הבצק מונחות על גבי המלית,העוגה מוכנה להכנס לתנור

 

כך העוגה ניראת אחרי אפיה.
כך העוגה ניראת אחרי אפיה.

 

 

עוגת התפוחים שלי במלוא הדרה.
עוגת התפוחים שלי במלוא הדרה.