בטטות מתקתקות חרפרפות וצלויות עם שום

בטטות מקורמלות 1

בטטות מקורמלות

בשבוע שעבר הגיעו לשישי אורחי פתע

מה מכינים שונה שיהיה גם קל וגם טעים.

הכנתי כתוספת את המעדן הזה והאורחים שלי עפו עליו

מרוב טעים ביקשה אלונה שלי אמא גם השבוע תכיני עוד זה טעים

נו טוב אז הכנתי.

2 ראשי שום מפורקים ורחוצים לא לקלוף

קילו וחצי בטטות קטנות הן הכי מתוקות שיש

חותכים לקטעים עבים ומניחים על נייר אפיה בתבנית שתכיל הכל בשכבה אחת.

מניחים בקערית כוס רוטב צ'ילי מתוק וכוס מים רותחים בוחשים היטב ומנטפים מעל הבטטות

מפלפלים וממליחים ומזלפים  בנדיבות שמן זית .לא לקמץ

אופים מכוסה חצי שעה בתנור חם 180 מעלות

פותחים  כיסוי וצולים עוד 10 דקות. הופכים לצד השני וממשיכים לצלות .

הבטטות מתרככות ומקבלות זיגוג נפלא ומתובל.

שיני השום רכות מאוד ומתוקות

מגישים חם ליד מנה בשרית או אוכלים כך.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.