בטטות בתנור: סבתא, זה ממש טעים. יש עוד?

5 דקות עבודה! שתי דקות היה על השולחן- ונחטף בלי שנרגיש:) בטטות בתנור בטעם גן עדן. לגיוון: גזר, דלורית ערמונים. טעים להפליא. שתפו את החברות- למה שתיהנו לבד?

batata

בוקר טוב וחג שמח,

כל שישי אחת לשבועיים, שהם מתארחים אצלי, אותו משפט: סבתא, יש עוד? זה ממש טעים!

אז הנה, משתפת אתכם שגם אתם תקצרו מחמאות:)

5 דקות עבודה!

בטטות בתנור בטעם גן עדן.

שתי דקות היה על השולחן- ונחטף בלי שנרגיש:) תשאלו את הילדים שלי והנכדים- הם יספרו לכם.

וכן- במפגש אצל יערה הבאתי דלורית עשויה בדיוק אותו דבר…

****************************

בטח מתכון!

מצרכים:

חצי כוס שמן זית

שתי כפות לא ממש מלאות- אבקת מרק בצל

שתי כפות אבקת מרק פיטריות

3 בטטות גדולות- לא מקולפות, שטופות היטב וחתוכות לפרוסות עבות.

אופן הכנה

לשים את הבטטות בתבנית בינונית חד פעמית.

לערבב אבקות מרק פיטריות ומרק בצל בשמן זית ולשפוך על הבטטות.

לעסות אותן ולשים בתנור למשך כשעה  בחום 240 מעלות, עד שמשחים.

לגיוון:

1.  ניתן להוסיף  גזר חתוך ודלעת ערמונים ולאפות בתנור כנ"ל.

2. אפשרי גם רק פרוסות תפוחי אדמה. כאן, צריך לעטוף בנייר כסף למשך כשעה בתנור, עד שמתרככות בפנים. להסיר ולהמשיך לבשל עד שמשחים.

יאמי יאמי איזה טעים!!

בהצלחה, באהבה וחג סוכות שמח,

שלכם- ציונה