בטטה צלויה עם עדשים שחורות ופסטו אגוזי לוז של מסעדת באנה

אני נהנית לאכול במקומות שמתייחסים לאוכל בכבוד, שיש מחשבה מאחורי כל רכיב במנה ושהכל מתחבר יחד.
כשהשף לוקח חומרי גלם פשוטים: ירקות, קטניות ודגנים ויוצר מהם ארוחת גורמה, זה מרגש אותי במיוחד.
מה שנותר לי לומר אחרי הארוחה הזו : compliments to the chef

מידי פעם, בין כל עיסוקי, אני מתפנה לערוך ביקורת מסעדות, לאחרונה התבקשתי ע"י פורטל eat well  לתזונה בריאה לבקר במסעדת באנה ולכתוב את רשמיי.

את הביקורת כולה תוכלו לקרוא כאן ובנתיים אספר שהייתה לי חוויה קולינרית מהנה במיוחד:

במרכז תל אביב בתוך כל ההמולה של העיר הגדולה, שני צעדים משדרות רוטשילד,  בין הבתים והחצרות, מסתתרת מסעדת באנה שהיא פנינה אמיתית. קל מאד לפספס את המקום, שלט קטן וצנוע תלוי מעל הכניסה שמובילה אותנו לחצר פנימית וממנה לחלל המסעדה המעוצבת בפשטות ונותנת כבוד למבנה המקורי.

IMG_20190213_203811

התפריט כאן נקבע בכל יום ותלוי מאד בחומרי הגלם המשתנים הזמינים, "עניין הטריות מאד חשוב לנו" אומר דן ארואץ השף ואחד השותפים, "ולכן כל יום, מדפיסים תפריט חדש ויש מנות חדשות. אף מנה לא מנסה להתחקות או להיות תחליף של משהו, אנחנו עושים אוכל שהוא as is."

המסעדה ממוקמת בבית ישן שנבנה בתחילת שנות ה 30 של המאה הקודמת, אני אוהבת בתים וחללים שנבנו לפני שנים רבות וחושבת מי היו האנשים שבנו, ריהטו וחיו בו. החלל הנוכחי עוצב ע"י סטודיו אמית תוך הקפדה על שימור האופי והאלמנטים המקוריים ומתן כבוד להסטוריה של המקום.

אחת מהמנות שאכלתי שם הייתה בטטה צלויה עם הר של עדשים ופסטו אגוזים, הבטטה הייתה מפתיעה: מנה כל כך פשוטה לכאורה ובכל זאת פיצוץ של טעמים בכל ביס, הבטטה עצמה הייתה רכה ומתקתקה והמלית של העדשים הייתה מלאת טעמים נפלאים של אגוזים, בזיליקום ועוד.

IMG_20190213_203218 (1)

דן הסכים לתת לי עבורכם את המתכון של מנת הבטטה המעולה שהם מגישים והנה היא בדיוק כפי שמוגשת במסעדה.

רכיבים ל 4 מנות

4 בטטות בינוניות

200 גרם עדשים שחורות

לפסטו:

100 גרם אגוזי לוז קלופים

4 צרורות בזיליקום

1 כף מיץ לימון

2 כפות שמן זית

חופן גדול עשבי תיבול- פטרוזיליה כוסברה ובצל ירוק קצוצים

מלח גס אטלנטי

פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

על תבנית שמים נייר אפייה, מניחים את הבטטות בשלמותן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות. צולים עד לרכות מלאה- הבטטה תגיר נוזלים סוכריים, ברגע שאלו מתקרמלים לרוב הבטטה תהיה מוכנה גם כן.

מוציאים את התבנית מהתנור, נותנים לבטטות להתקרר כ15 דקות וקולפים בעדינות, מניחים בצלחת הגשה (כשהבטטה עוד חמה, אם קררתם לחלוטין ניתן להכניס לתנור לחימום).

בזמן שהבטטה נצלית נשים בסיר את העדשים ופי 5 מים (1 ליטר במקרה שלנו).

מעלים על האש לרתיחה, כשזו מגיעה מנמיכים את האש ומים את הקצף שנוצר, מבשלים עד שהעדשים רכות אבל עדיין נגיסות וקשיחות מעט (אל דנטה).

במעבד מזון טוחנים את אגוזי הלוז עד שמפרישים שומן ומתגבש, מקררים במקרר כרבע שעה בתוך הכלי של המעבד.

מוסיפים רק את עלי הבזיליקום וטוחנים בפולסים עם מלח ושמן זית.

בקערה שמים את הפסטו והעדשים, מערבבים עם עשבי התיבול, מתבלים במלח ופלפל ונגיעת מיץ לימון. חותכים את את הבטטה לאורכה, ממלאים ומגישים

IMG_20190213_145130

בתיאבון!

נהניתם?

אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים, הסיפורים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל אנא מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.

עוד מתכונים סרטונים ועדכונים:

באתר החדש שלי www.happyvegan.co.il ובדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח  תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול ארוחות הקונספט שאני מארחת ופעילויות נוספות שלי.

 

הצצה אל מאחורי הקלעים לפני כולם :

לתמונות וסרטונים מדליקים מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם

 

להיות חלק מהקהילה שלי:

מוזמנים גם אתם להצטרף לקהילה שהקמתי בפייסבוק: “מדברים טבעונות בכיף – אפשר להתייעץ ולשוחח בכל נושא הקשור לטבעונות או צמצום השימוש בחומרי גלם מן החי.