האמת המוחלטת היא שאין לי שום סיפור שקשור בבחושה המלוחה הזו, שהפכה לטאטן תפוחי אדמה, מעבר לעובדה שאני מאוד אוהבת עוגות בחושות , מאוד אוהבת מלוחים ומאוד אוהבת את המטבח האיטלקי, שממנו גנבתי את הרעיון של פרוסות תפוחי אדמה דקיקות על בצק (יש פיצה פטאטה).
אז לקחתי את כל המידע הזה ושאלתי את עצמי :כמה רע זה יכול להיות?
שכבות דקיקות של תפו"א מתובלים על תחתית התבנית, מעל תערובת של "עוגה" בחושה, שבמקום ווניל וסוכר תתווסף לה גבינות ,מלח ופלפל ויאללה לתנור.
אחר כך הופכים ומקבלים "עוגה" מלוחה שהיא גם טעימה, גם עסיסית וגם יפה.
זה פשוט טעים, רך, עסיסי ונימוח בפה.
ואתם יודעים מה – שובר שגרה.
אז צאו לדרך.
מה:
2 כוסות קמח
1/2 כפית א. אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1 מיכל יוגורט לבן פשוט
2 ביצים בינוניות
2 כוסות גבינה צפתית מגוררת (או קשקבל לפי הטעם).
מעט מלח (תלוי כמה הגבינה מלוחה בערך 1/4 כפית)
פלפל שחור גרוס
1/4 כוס חלב
100 ג רם חמאה בחום החדר.
לשכבת תפו"א
3 תפו"א דזירה בינוניים (אדומים) מקורצפים עם קליפה ופרוסים דק דק.
גבעול של רוזמרין טרי קצוץ
שן שום גדולה קצוצה דק
מעט פלפל ומלח
2 כפות שמן זית.
איך
בתבנית עגולה (או מרובעת) לרפד עם נייר אפייה את התחתית. לערבב את התפו"א עם יתר המרכיבים ולסדר את עגולי התפו"א בצורה חופפת כמו קלפים (ראו תמונה).
בקערת מיקסר להוסיף את החמאה ולהקציף 2 דקות. להוסיף את הביצים באטיות ולהמשיך להקציף.
להוסיף את הקמח,א. אפיה וסודה לשתייה.
להוסיף את היוגורט ואת החלב.
לתבל במלח ופלפל.
להוסיף כוס וחצי של גבינה מגוררת (לשמור חצי בצד).
לאוהבי הרוזמרין והשום, אפשר להוסיף גם לתערובת הבצק.
לשפוך את תערובת הבצק בזהירות על עיגולי תפוחי האדמה ומלמעלה לפזר עוד חצי כוס גבינה מגוררת ומעט פלפל שחור גרוס .
לאפות בתנור חם 180 מעלות כ45-50 דקות.
להוציא, לחלץ מהטבעת להפוך בזהירות ולקלף את נייר האפייה.
אפשר להחזיר את העוגה כשהיא הפוכה מתחת לגריל ל2-3 דקות נוספות על מנת לקבל השחמה יפה של תפוחי האדמה.
תהנו.