בורקס קצת אחרת

בחורה עם מחשב נייד

0

כשאמרתי לשי שהיום פז תכין בורקס מתוק הוא מיד ביקש גם בורקס עם מילוי מלוח בשבילו מכיוון שזה כבר נשמע רע- השילוב בין בצק עלים ומילוי מתוק.

אני כרגיל לא התווכחתי אלא חיכיתי לבורקס הזה שיצא מהתנור כדי להנות.

בעבר שכבר נראה לי רחוק מאוד, בזמנים בהם אני הייתי במטבח ללא הסו שפים. שלי שי היה אוכל הכל וזה קרה רק בגלל שלא ידע מה יש במרכיבים.

יצאו המתוקים מהתנור ופז הכריחה אותו לטעום מהם, הבוקר שיי סיפר כי הרעב הליילי הרגיל תקף אותו והוא חיסל שניים מהם עם כוס חלב.

ניצחתי שוב !

אז ככה מכינים את המלית –

עבור אריזה אחת של בצק עלים

אריזה וחצי של גבינת כנען "השף הלבן"

1/2 כוס סוכר

2 שקיות של סוכר וניל

3 ביצים

כף פודינג וניל

לערב הכל לעיסה חלקה.

לפתוח את הבצק ולחצות אותו, למרות שהבצק מגיע מרודד אני מעדיפה לרדד עוד טיפונת. אז לרדד את הבצק. להניח על העלה המרודד מהמלית, לגלגל לרולדה ולפרוס אותה, להניח בתבנית שקעים ולאפות בחום של 180 מעלות לפחות חצי שעה. אין תבנית שקעים ? תאפו כרולדה.

בתיאבון 🙂

חפשו אותי בפייסבוק – הבלוג של צילה