בורקס פיצה לילדים מבצק מלאווח בחמש דקות!

ביומיום המטורף שלי ועם שלושה ילדים שאוהבים משום מה אוכל חם גם בערב ,בורקס פיצה ממלאווח הוא פתרון מהיר ,טעים ומפיץ ריח מעולה של אפייה בכל הבית.

אצלנו בבית פיצה שווה אהבה. ולא סתם אהבה… לפני הרבה שנים הגעתי להחליף מנהל משמרת חמוד בפיצה האט כפר סבא ומשם הדרך היתה קצרה. סרט טורקי שלם כולל הצעת נישואים אחרי 4 חודשים יחד, פרידה זמנית, דמעות והפי אנד. מאז חלפו הרבה מים בנהר ואנחנו נשואים באושר כמעט 17 שנה עם שלושה ילדים וכלב. והפיצה? היא נשארה חלק מהטעמים האהובים בבית ובלב.

אהבה זה נפלא, אבל המציאות איך נאמר קצת אחרת:

מכירות את זה שאתן מגיעות הביתה 20 דקות לפני ארוחת ערב ואין עדיין כלום?

ודווקא באותו יום לילדים נמאס מחביתה ומטוסט? אז הנה פתרון מהיר שנראה מושקע ומאד טעים. מבטיחה שהילדים יאהבו.

במקום להכין בצק, פשוט לוקחים בצק מלאווח קנוי ומכינים עליו פיצה עם כל תוספת שתאהבו. התוצאה מעולה!

20170212_185003_s

מצרכים לתבנית גדולה ובערך לשלושה ילדים:

3 מלאווחים

רסק עגבניות / קטשופ / רוטב מבושל (כף שמן, קופסא קטנה רסק עגבניות, קוביה שום וקוביה פטרוזיליה קפואים, מי שאוהב קוביה קפואה של עגבניות עם בזיליקום של דורות, רבע כפית מלח, קמצוץ אורגנו אם אוהבים, שתי כפות מים)

חצי קופסא זיתים ירוקים פרוסים – יכולים גם כל טופינג אחר שתאהבו , רק לפרוס קטן שלא יפריע לגלגול.

שקית פתיתי עמק (כשנתקעים גם עמק פרוס יעשה את העבודה)

איך מכינים?

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית גדולה.

אם מכינים רוטב: לערבב על אש קטנה את כל המצרכים כמה דקות ולקרר מעט כדי שלא יקרע את הבצק.

מוציאים מהקפאה 3 מלאווח, מורחים עליהם רסק עגבניות או קטשופ או את הרוטב שהכנתם.

מפזרים מעל פתיתי או פרוסות עמק.

מפזרים כל טופינג שתרצו פרוס דק.

20170212_180738_s

חותכים לשמונה, מגלגלים כמו רוגלעך מבחוץ פנימה ומניחים עם מעט מרחק זה מזה בתבנית.

20170212_181206_s

אופים בתבנית משומנת בתנור שחומם ל-170 מעלות בערך רבע שעה עד שמזהיב.

20170212_184438_s

הערה חשובה: במידה והבצק קצת נדבק ולא מתגלגל הכניסו את המלאווח עם כל מה שעליו לחמש דקות לפריזר. לאחר מכן תוכלו לגלגל בקלות.

בתיאבון!