הפתיעו אתכם אורחים? נשאר פירה מארוחת שישי?
מחפשים רעיונות לארוחת ערב בריאה וקצת אחרת?
קבלו מתכון לבורקס קליל ועדין, ללא שומן טראנס, שיהיה מוכן בצ׳יק צ׳ק.
מצרכים ל 5 בורקסים:
4 תפוחי אדמה קטנים
כף שמן זית
2 קוביות בצל קצוץ ומטוגן של דורות
מלח פלפל לפי הטעם
5 דפי אורז
מעט שמן זית ושומשום לקישוט
הכנת המלית :
קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומבשלים בסיר עד שהם מתרככים.
מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה.
מוסיפים את קוביות הבצל הקפואות, כף שמן זית ומערבבים.
מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
הכנת דפי האורז:
בקערה עם שוליים, המתאימה לגודל הדף ממלאים מים פושרים.
משרים דף אחד של אורז 10-20 שניות, עד שהוא רך (אך לא רך מדי!), מנערים ממנו את שאריות המים.
הכנת הבורקסים:
מניחים על צלחת / משטח יציב אחר, מניחים במרכז הדף כף מהמלית, מקפלים מלמטה, למעלה, מצד ימין ומצד שמאל.
מניחים בתבנית עם נייר אפייה משומן, ומושחים כל בורקס במעט שמן זית עם מברשת סיליקון. ומפזרים שומשום מעל.
אופים ב-200 מעלות בתנור שחומם מראש, כ25 דקות, עד שהבורקסים מזהיבים מעט.
מוציאים מהתנור, מחכים כמה דקות שיתקרר ואוכלים בתיאבון!