בורקס בריא, זה אפשרי!

מי לא אוהב בורקס?
מתכון קל לבורקס תפו״א בגרסה הבריאה יותר.
עם דפי אורז במקום בצק עלים, דל שומן, דל קלוריות, ללא גלוטן ואפילו טבעוני!

הפתיעו אתכם אורחים? נשאר פירה מארוחת שישי?

מחפשים רעיונות לארוחת ערב בריאה וקצת אחרת?

קבלו מתכון לבורקס קליל ועדין, ללא שומן טראנס, שיהיה מוכן בצ׳יק צ׳ק.

20170218_194612-2

מצרכים ל 5 בורקסים:

4 תפוחי אדמה קטנים

כף שמן זית

2 קוביות בצל קצוץ ומטוגן של דורות

מלח פלפל לפי הטעם

5 דפי אורז

מעט שמן זית ושומשום לקישוט

IMG_2610

 

הכנת המלית :

קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומבשלים בסיר עד שהם מתרככים.

מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה.

מוסיפים את קוביות הבצל הקפואות, כף שמן זית ומערבבים.

מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

20170218_190223

 

הכנת דפי האורז:

בקערה עם שוליים, המתאימה לגודל הדף ממלאים מים פושרים.

משרים דף אחד של אורז 10-20 שניות, עד שהוא רך (אך לא רך מדי!), מנערים ממנו את שאריות המים.

IMG_2613

הכנת הבורקסים:

מניחים על צלחת / משטח יציב אחר, מניחים במרכז הדף כף מהמלית, מקפלים מלמטה, למעלה, מצד ימין ומצד שמאל.

IMG_2611

מניחים בתבנית עם נייר אפייה משומן, ומושחים כל בורקס במעט שמן זית עם מברשת סיליקון. ומפזרים שומשום מעל.

IMG_2616
אופים ב-200 מעלות בתנור שחומם מראש,  כ25 דקות, עד שהבורקסים מזהיבים מעט.

IMG_2614

מוציאים מהתנור, מחכים כמה דקות שיתקרר ואוכלים בתיאבון!

20170218_194921-2