סוכריות בורקס ממולאות בחצילים וגבינה

 

סוכריות בורקס 2

יש לי דמיון מטורף ואני מבטאה אותו ביצירות שלי

 

בישול חלק נכבד מיצירותי והחלטתי שאני רוצה בורקס סוכריות

 

וכשאני מחליטה …

 

אז קניתי פילאס טורקי כי הוא דק יותר מבצק עלים רגיל ולא מצריך רידוד

 

 

שרפתי חצילים ניקיתי ואפסנתי במקרר לקירור כי אחרת הבצק ימות לי וימס.

 

 

למחרת הגיע זמן ההרכבה

 

וכך עושים

 

מגררים גבינה בולגרית יבשה או חמד בכלי ומשתמשים בכמות שאוהבים

 

מועכים חצילים לפי צורך למלית ומערבבים עם הגבינה

 

מוסיפים ביצה אחת קטנה

 

מוסיפים פלפל שחור גרוס והרבה ממנו כי החציל אוהב זאת.

 

טועמים ומוסיפים אם צריך מלח .

 

 

פותחים את אריזת הבצק וחותכים רצועות לפי גודל הבורקס שרוצים

 

מניחים מלית על קצה החתך ומגלגלים לגלילה – שטרודל

 

סוגרים קצוות כמו צלופן של סוכריות בפינות.

 

מורחים שמן במברשת ואפשר ביצה טרופה

 

מפזרים שומשום או פלפל שחור ממטחנה

 

אופים בתנור חם 180 מעלות שיזהיב

 

אפיתי בטורבו כ- 25 דקות

 

 

מגישים חם בשבת בבוקר ומתענגים

 

ניתן להקפיא ולאפות כשרוצים

 

ניתן לשנות את המלית לתפוחי אדמה , בשר וכל מה שבא …

סוכריות בורקס

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.