כתוצאה מהבקשות האלה והרצון לגרום לאמא שלו לעמוד תמיד על הרגליים ולפנק את חיכו המפונק אני מנסה בכל פעם להכין וורסיות של ארוחת ערב בסגנון בצק-ביצה- גבינה. האופציה הזאת הצליחה לי – המגש חוסל מיד.
חמש דקות עבודה ותענוג.
מצרכים:
בצק עלים- השתמשתי בבצק עלים מופחת שומן של מעדנות
ביצה
ביצה למריחה על הבורקסים
מעט מלח
מעט פלפל שחור
ספריי שמן בטעם חמאה
3 כפות גדושות של גבינה 5%
3 תפוחי אדמה רתוחים, קלופים ומעוכים ללא גושים – ממש פירה
רבע כוס עמק מגורדת
מקלות עמק חתוכות לקוביות
מעט גבינה בולגרית 5% של גד – כ-100 גרם
אופן ההכנה:
מפשירים בצק עלים במקרר כמה שעות – לפחות 6 שעות.
מערבבים את כל חומרי התערובת היטב : גבינה 5%, גבינה בולגרית, ביצה ,עמק מגורדת, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
פותחים עלה בצק ומרדדים מעט מאד. חותכים למרובעים שווים.
מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה מהתערובת במרכז העלים, שמים קוביה קטנה של מקל גבינה עמק מעל התערובת וסוגרים למשולש.
מהדקים עם מזלג קטן את הבורקסים לאורך השוליים על מנת שהתערובת לא תברח החוצה וגם לטובת המראה.
משמנים תבנית עם ספריי שמן, מניחים את הבורקסים עם מעט רווח ביניהם, מורחים בביצה שעורבבה היטב ומכניסים לתנור בטמפרטורה של 170-180 מעלות עד להזהבה.
נותנים לבורקסים לנוח ולהתייצב חמש דקות, חותכים ומגישים.
ביצים קשות ליד וקיבלתם ארוחת ערב או שבת בבוקר מעולה וטעימה.
בתיאבון !