בורקיטס כזה של קונדיטוריה – יותר לא תצטרכו לקנות….

בחורה עם מחשב נייד

בהמשך לפוסט הקודם בו סיפרתי על מקצוע נוסף שאינני מציינת בקורות החיים שלי,

החלטתי להביא את המתכון המשובח הבא. כל זמן הכנתו חשבתי והרהרתי ביני לביני, איך אגרום לאנשים לנסות ולהכין את המתכון. איך אגרום להם להבין שחייבים לנסות אפילו באופן חד פעמי את יצירת המופת הזאת גם אם כמויות החמאה בו כל כך גדולות. אני בטוחה שיש מי שיקרא את המתכון ויעביר הלאה – מי שיעשה כן – הפסיד בגדול!

בורקיטס קונדיטוריה ("אלונה המתוקה") משובח – פריך

מתקבלת כמות גדולה מאוד של בוריקיטס, ניתן להכין חצי מהכמות המצויינת במתכון.

לבצק:

1 ק"ג קמח

800 גרם חמאה (לא להיבהל 🙂 )

2 קופסאות גבינה לבנה + 3 כפות (למי ששוקל על משקל דיגיטלי – 530 גרם)

2 כפיות מלח

100 סמ"ק מים

5 חלמונים

2 שקיות אבקת אפיה (של 10 גרם כל אחת)

למלית:

400 גרם גבינה

1.5 כוסות גבינה צהובה מגורדת (לא חייבים)

6 כפות גדושות קורנפלור

2 ביצים

40 גרם חמאה מומסת

2 כפיות מלח

להכנה:

לערבב את כל חומרי הבצק (אני אוהבת לרכך את החמאה במיקסר וו גיטרה לפני הכנסת שאר החומרים כך יותר קל לאחד את הבצק ולשמור על הומוגניות). לשים במקרר לשעתיים.

בינתיים:

את כל חומרי המלית לשים במיקסר לערבב היטב ולאחד.

לקמח משטח עבודה, לרדד את הבצק לעובי של כ 4-3 מ"מ. לקרוץ עיגולים למלא ולסגור היטב. אין מה לדאוג, גם אם נפתח באפיה, המילוי לא "בורח". למרוח ביצה, לפזר שומשום.

לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכחצי שעה או עד שיזהיבו.