בורגול עם שעועית מש, בטטה ותבלינים – סלט או מנה עיקרית טבעונית מנצחת

כשאני מחליטה על ארוחה שהיא לא חלבית ולא בשרית, כשכל בני הבית מיצו את כל סוגי הפסטה האפשריים וגם אורז כבר עשה את שלו השבוע – אני שואבת השראה מגיעה מחומרי הגלם. מחטטת קצת במזווה וקצת במגירת הירקות, מלקטת מפה ומשם ומתחילה לעבוד. המנה מתגבשת אצלי תוך כדי עבודה. וזו התוצאה.

בורגול עם שעועית מש, בטטה ותבלינים. הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

אחרי כל ארוחות החג, הערב הכרזתי – לא עוד בשר. והאמת היא שגם לא ממש התחשק לי חלבי (מה גם שאנחנו מוזמנים מחר לבראנצ') ופסטה, בגרסה כזו או אחרת, אוכלים אצלנו כמעט כל יום… ואני חיפשתי משהו בכיוון לגמרי אחר.

כהרגלי – ההשראה מגיעה מחומרי הגלם. מחטטת קצת במזווה, קצת במגירת הירקות, בוחרת לי משהו מבין הדגנים, נציגה למשפחת הקטניות, שפע עשבי תיבול ותבלינים ומתחילה לעבוד.

"מה את מכינה?" שואלים אותי.
"אוכל" אני עונה.
התשובה לא מספקת, אבל באותו רגע אני באמת לא יודעת יותר מזה.
המנה מתגבשת אצלי (כמו בהרבה מקרים) תוך כדי עבודה.

וזו התוצאה: תבשיל ארומטי של בורגול עם שעועית מש, בטטה ותבלינים. אפשר להגיש חמים או קר, אבל העיקר – לא לוותר על עשבי התיבול והתבלינים כי הם עושים את המנה.

בורגול עם שעועית מש, בטטה ותבלינים. הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח
בורגול עם שעועית מש, בטטה ותבלינים. הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

אז מה מצאתי במזווה (כותרת משנה – רשימת המצרכים):

1 כוס בורגול
1 כוס שעועית מש (אין צורך להשרות מראש)
3 בטטות יפות
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ דק
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כוס נענע קצוצה דק
2 לימונים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כפית חרדל דיז'ון איכותי
4-5 שיני שום קצוצות דק מאוד
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית גרגרי כוסברה
1 כפית זרעוני אניס
1/2 כפית פלפל אנגלי
1/2 כפית גרגרי כמון

ומה עושים?

1. מתחילים בבישול השעועית. מכניסים את השעועית לסיר עם 1 ליטר מים (ללא מלח), מביאים לרתיחה ומבשלים ללא מכסה במשך 25-30 דקות עד שהשעועית רכה (אך לא מתפוררת). מסנננים ומעבירים ומיד למים קרים כדי להפסיק את הבישול. מסננים שוב.

2. במקביל משרים את הבורגול. מכניסים את הבורגול לקערה עם מים רותחים (עד לגובה 2 ס"מ מעל גובה הבורגול) + 1 כפית מלח. מכסים את הקערה. כעבור 20 דקות מערבבים מעט וטועמים. אם הבורגול לא רך – מוסיפים עוד 1/2 כוס מים מכסים וממתינים עוד כמה דקות.

בורגול עם שעועית מש, בטטה ותבלינים. הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח
בורגול עם שעועית מש, בטטה ותבלינים. הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

3. במקביל צולים את הבטטות בתנור חם (200 מעלות) למשך 20-30 דקות. תלוי כמובן בגודל הבטטה. בודקים במזלג שהבטטות רכות, מוציאים מהתנור ומצננים מעט. קולפים וחותכים לקוביות גדולות.

4. בינתיים קוצצים את הירק.

5. לקערת ערבוב גדולה מכניסים את השעועית (מבושלת ומסוננת), בורגול (מושרה), קוביות בטטה ותבלינים קצוצים.

6. הרוטב: מיץ משני לימונים קטנים + 1/4 כוס זמן זית, חרדל, שום, 1/4 כפית מלח (הבורגול כבר הומלח), ו-1/4 כפית פלפל שחור גרוס. יוצקים על תערובת הבורגול ומערבבים.

7. התבלינים: במכתש או מטחנת תבלינים טוחנים את הכוסברה, האניס, הפלפל האנגלי והכמון (אפשר לקנות טחון, אבל זה כל כך פחות כייף…) . מריחים ומתמוגגים. מוסיפים את התבלינים לתערובת הבורגול ומערבבים. עכשיו ורק עכשיו טועמים ומתענגים. במידת הצורך מתקנים תיבול.

בורגול עם שעועית מש, בטטה ותבלינים. הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח
בורגול עם שעועית מש, בטטה ותבלינים. הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

8. מעבירים לקערה הגשה (ובדרך לא מתאפקים וגונבים עוד ביס). טעים, בריא, ארומטי, ואפילו טבעוני. מנה מנצחת.

בורגול עם שעועית מש, בטטה ותבלינים. הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה - קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח
בורגול עם שעועית מש, בטטה ותבלינים. הבלוג של שרון מקונדיטוריה שרון & רנה – קונדיטוריה | קייטרינג | מגשי ארוח

 

אהבתם את הרעיון? ניסיתם את המתכונים? הצלחתם (או לא)? שדרגתם או גיוונתם? אשמח לתגובות ורשמים.

מחפשים מתכונים נוספים ללא בשר? מה דעתכם על –

פרחי קישואים ממולאים

מאפה בצק עלים עם ירוקי על

דלעת אקזוטית צלויה

סלט אפונים ובורגול בנענע ולימון

ריזוטו פטריות ועשבי תיבול

גוואקמולי, סלסה או פריחולס

פסטה אגוזים וירקות ירוקים

אורז זהב

דלעת ערמונים ממולאת כל טוב

 

מעוניינים להתנסות במתכונים נוספים שלי?  אתם מוזמנים לבקר בבלוג האישי.

 

שלכם, שרון
שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת