בולמיקאס טורקיים – לחמניות רכות ממולאות לארוחה קלה

בולמיקס תמונה מרוכזת

 

בולמיקאס

כבר לפני שנים כשביקרנו עם חמי שעדיין היה בחיים טעמתי בולמיקאס בביתה של חברה

 

בטורקיה .

 

עוזרת הבית שלה (משהו שיש בכל בית אמיד שם)לשה בצק במרץ

 

כששאלתי מה זה היא אמרה – בולמיקאס .נו סוייס? בספניולית …מה לא ידעת?

 

אז למדתי .

 

ישבתי לה בפינה על כיסאון ובשקט נהניתי מתנועותיה עת ערבבה סוגי גבינות , ביצים

 

גם תרד וחצילים

 

וכשהגענו הביתה הכנתי גם פה .

 

מצמוצי ההנאה הביאוני להבין שלכאן זה הגיע וכאן ישאר

 

אז לחגי ישראל הקרבים

 

ארוחת בוקר מושקעת עם טרטור – מרק יוגורט קר זה הפתרון לילדים .

 

 

המלית תהיה – כל גבינה שיש בבית מעורבבת עם ביצה . תיבול שאוהבים .

 

חצילים שרופים ומנוקזים מנוזלים , ביצה , גבינה בולגרית פלפל שחור

 

תרד – או פאזי-מנגולד מושחם מעט במחבת עם בצל קצוץ, גבינה בולגרית ביצה ופלפל שחור

 

תוסיפו מלח ופלפל כראות עיניכם וטעמכם .

 

 

אז תכירו את הבולמיקס הנפלאות שלי

 

אלו לחמניות מבצק שמרים דק ממולאות חצילים קלויים וגבינות ,פלפל שחור…ואהבה .

 

 

וכך זה הולך – החומרים

 

 

1 וחצי קג' קמח לבן,

 

כוס שמן תירס ,(200 מיל)

 

2 כפות שמרים יבשים ,

 

כף מלח

 

3 כפות סוכר

 

ומים כמה שתופס לבצק רך ונעים לעבודה משהו כמו 300 -400 מיל …

 

קערית עמוקה מלאה בשמן תירס לטבילת הבולמיקאס

 

 

ההכנה –

 

 

בקערה ענקית מניחים את תכל החומרים עם הפרדה בין השמרים והמלח .

 

לשים יחד היטב ומתפיחים 3 פעמים  כן כן בכל פעם שתפח לשים ומתפיחים שוב כך 3 פעמים וזו התוצאה לבצק הנפלא הזה .

 

צובטים ביד גושים בגודל פ ינג פונג ופותחים לעיגול דק יחסית כי הוא תופח .

 

ממלאים במה שהחלטתם למלית  וסוגרים ללחמניה.

 

טובלים בשמן ששמנו מראש בקערית-לא לחסוך בשמן – זה טעמו של המאפה .

 

מנילחים על הקיפול מעל דף נייר אפיה .

 

מתפיחים שוב.מפזרים מעל פלפל שחור או שומשום ואופים. בתנור חם 180 מעלות שיזהיב.

 

משהו כמו 20 עד 30 דקות לפי תנורכם (אפשר בטורבו זה עוד יותר טוב)

 

לא למרוח בביצה בשום אופן.רק שמן בכפות הידיים .

 

 

הסתבר לי מאוחר יותר שזה מתכונן של סבתות דוברות ספניולית מיפו…

 

 

תהנו גם אתם.

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.