בוייקוס – שם כולל למאפים הדומים ללחמניות אבל לגמרי לא לחמניות .
המאפים הללו מלאים בגבינות מכל הבא ליד וכל גבינה שיש בבית תהא טובה עבורם .
ארצות הבלקו משתמשות בגבינות קשות בתבונה והן נכנסות פנימה באהבה ומניבות תחתית טעימה .
אחרי החג הזה נותרו בבית פלפלים למכביר כי קנינו בכמות גדולה לסלטי החג כך שלא נתאבק מעיטוש המצות…
כדי שלא ימותו לי קליתי אותם בשמן זית איכותי וקלפתי .
שמרתי בצנצנת מכוסים ואני משתמשת למאפים שלי או לאכול כך עם פרוסת לחם מחמצת וגבינה .
אחרי החג כשבא חמץ אופים אותם בחצי שעה ויש משהו איכותי וטעים .
בואו נכין יחד לארוחת ערב קלה שהילדים שלכם יעופו עליה .
המצרכים זמינים בכל בית .
350 גרם קמח תופח (קמח מלא)או קמח עם כפית אבקת אפיה גדושה.
100 גרם חמאה רכה מאוד
מיכל שמנת חמוצה או אשל
2 ביצים גדולות
3 פלפלים צהובים גדולים קלויים קלופים וחתוכים לקוביות ביס
200 גרם פטהאו גבינה בולגרית קשה מגוררת בפומפיה העבה
100 גרם גבינת מוצרלה "נועם" של טרה חתוכה לקוביות קטנות .נועם גבינה מעולה וללא חומרי שימור .
כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כפית פלפל לבן גרוס טרי
מעט מלח .תטעמו כי הגבינה די מלוחה .
בקערה גדולה מניחים את כל החומרים ולשים בידיים .
הבצק דביק מאוד לא להבהל.
בידיים לחות יוצרים לחמניות קטנות ומניחים ברווחים על נייר אפיה משומן .הן תופחות .
אני אוהבת שהשוליים לא אחידים .
אפשר להניח גם בתבניות מאפינס אבל הטעם שונה משום שעל נייר האפיה התחתית פריכה יותר כי האדים מתוך המאפה מתאדים טוב יותר.
אופים 180 מעלות חום כ-25 דקות בודקים ואם צריך אופים עוד כמה דקות
מגישים חם עם סלט ירקות ויוגורט ומתענגים
את המוצרלה של טרה – נועם קבלתי לנסות והיא טובה מאוד במאפה