בויוס של סבתא זינה. פיליקאס ביתיים

בויו אמיתי מפיליקאס

בויוס אפויים

בויוס הבצק בתבנית

כמו שכולנו יודעים זכרונות הילדות הם הטעמים הכי חמים ואהובים
סבתא שלי עליה השלום בישלה את הכל מאהבה ואחד הדברים שאהבתי לראותה היה לפתוח בצק פיליקס בבית ולמלא בתרד או פאזי – המנגולד ,גבינות או חנדרז'ו וכו'
שרנו  בספניולית בקולי קולות  אדיוס קרידה ופתחנו בצק וככה זה הולך.

כל ילדותי הכינה סבתא שלי בצקים ותמיד שרצתי לידה להכיל את כל הידע שלה.

למרבית הפלא היא אהבה אותי לידה ואת השאר סילקה משם בהיידה אין לכם מה לעשות פה…

וכך למדתי את הסוד האהוב הזה .


ל
מצרכים –

קילוגרם קמח לבן

3 כפות חומץ
כף מלח
כף סוכר
מים לבצק נוח לעבודה ונעים לא קרים –
פושרים
שמן לכיסוי הבצק כליל שזה אומר מעל
ליטר שמן (משתמשים בו אחר כך)
קופסא או טיפסי- תבנית עמוקה עם מכסה
שיכיל את כל כדורי הבצק
מקום במקרר ללילה לקופסה או הכלי הזה .
לשים בצק רך מכל החומרים עם מוסיקת
רקע ספניולית והמון אהבה
מניחים לו לנוח חצי שעה.
מכדררים 12 כדורים או יותר מניחים
לנוח חצי שעה . אני
אוהבת  בויוס גדולים
מניחים בכלי בשכבה אחת ומכסים בשמן
.מניחים במקרר לילה עטוף בשמן .
למחרת מוציאים מהמקרר ומביאים
לטמפרטורת חדר .
פותחים כל עלה דק דק ממלאים במלית
שיכולה להיות מנגולד גבינה צפתית קשה פלפל שחור .

או חנדרז'ו שזו מלית חציל קלוי
עם עגבניה ,בצל ושום ומתובל היטב.

ואו תפוחי אדמה ,גבינה צפתית או בולגרית ביצה
ופלפל שחור …

מקפלים בצק ועוטפים את המלית בו לכרוכית .מגלגלים לשבלול צמוד
מורחים בשמן ואופים.בויוס אפויים

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.