לכבוד איתמר דוידוב, הכנתי את המנה החגיגית והטעימה מספר הבישול של איתמר "רק אוכל טוב"; 'בצלים ממולאים בבשר ברוטב רימונים' בגרסת מחווה שלי למנה. פשוט עפתי עליה, בצלי פנינה ושאלוט ממולאים, קטנטנים, יפים וטעימים.
בצלי שאלוט ובצלצלי פנינה ממולאים בבשר ברוטב רימונים
חומרים:
6 בצלי שאלוט
6 בצלי פנינה בינוניים לבנים
1 שן שום חתוכה לפרוסות דקות
1 רימון מפורק לגרגירים
למלית:
1/2 ק"ג בשר טחון (עדיף צוואר)
3 פרוסות לחם (או שלוש כפות פרורי לחם)
50 גר' בייקון מבושל (או אווז – רק לטעם לא חייבים)
1/2 כוס מיץ רימונים (עדיף מיץ מרימונים טריים)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
כוסברה קצוצה – לפי הטעם (לא חובה, רק אם אוהבים)
10 עלי נענע
מלח אטלנטי עדין ופלפל גרוס
לרוטב:
2 כפות ריבת בצל של טרז פזוס – https://www.trespesoshop.co.il
1 כף סלסה חלפינו עם ליים של טרז פזוס – https://www.trespesoshop.co.il
4-5 כפות שמן זית
1/2 כוס רכז רימונים
1/2 כוס יין לבן יבש
1 גבעול טימין
3 כוסות מיץ רימונים
גרגירי רימון מרימון 1לקישוט
הכנה:
מחממים 2 ליטר מים בסיר בינוני עד לרתיחה. בינתיים, קולפים את הבצלים ועושים בהם חתך עד המרכז. כשהמים רותחים מכניסים את הבצלים ומבשלים עד שהם מתרככים מעט. מוצאים, מסננים ומקררים.
משרים את הלחם (בלי הקרום) במים, סוחטים ומפוררים.
שמים בקערה את כל חומרי המלית ומערבבים היטב.
מסירים את הגלד החיצוני של הבצלים ומתחילים להפריד את העלים, שכבה שיכבה, עד לקבלת עלים בודדים. מניחים בכל עלה כפית ממלית הבשר, מגלגלים וסוגרים. מכינים בצורה כזאת את כל הבצלים.
מחממים מחבת גדולה עם 'שלוק' של שמן זית, גבעול טימין, ושן שום פרוסה דק, מניחים בזהירות את הבצלצלים וסוגרים אותם מכל הצדדים. ברגע שהם זהובים מכל צדיהם, מוסיפים ריבת בצל, מעט סלסה חלפינו עם ליים, מיץ רימונים, רכז רימונים ויין. מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה על להבה קטנה ללא מכסה. כשהתבשיל מוכן, אפשר להכניס לתנור שחומם מראש לחמש דקות, (להשגת מראה ו'פיל' קראנצ'י), זה יופי למראה ולטעם.
להגשה: מקשטים בחצי כוס גרגירי רימונים.
מומלץ להגיש על אורז לבן מטוגן.
המתכון המקורי "בצלים ממולאים ברוטב רימונים" נמצא בספר הבישול "רק אוכל טוב" של איתמר דוידוב שיצא לאור בשנת 1994.
צילום ספר בישול: פיליפ מטראי
צילום יום בישול ענת ואיתמר: נטע גוב. Neta Gov