בבקה ארבע דרך

מה זה ארבע דרך? זה כמו אינטרפוץ, אבל בעוגה.

בימים קשים של מזג אויר הפכפך, כשהמין האנושי מאכזב, או כשמשתוללת בפנים סערה הורמונלית גדולה, אני אוהבת לפנות למאכל הניחומים שלי, עוגת שמרים. יש כל מיני עוגות, כל מיני מתכונים וכל מיני מילויים. הפעם אני רוצה לשכנע אתכן בנחיצותה של הבבקה.

babka

בבקה Babka היא עוגת שמרים מזרח ארופאית, שעשוייה בצורת גליל רולדה מקופל לשניים ומלופף סביב עצמו, ואז נאפה בתבנית ארוכה, כמו של אינגליש קייק. את המתכון לבצק לקחתי מחברתי אמירה זיו, שהיא אשפית מטבח באופן כללי, ובענייני בצקים באופן קטלני. למתכון של אמירה בפורום מתכונים של תפוז.

אני לקחתי את המתכון של אמירה, שיניתי בו מעט את היחסים ועשיתי ממנו ארבע עוגות, כל אחת במלית אחרת. בבקה היא עוגה מצויינת להקפאה – כל מה שצריך לעשות זה לעטוף היטב אחרי שהעוגה מצטננת, ולהכניס למקפיא.

בבקה של אמירה בארבע מליות מגניבות

מרכיבים לארבע עוגות

2 כפות שמרים יבשים
קילו קמח ועוד מעט ללישה  –  אם יש לכם חשש משמרים, אפשר להחליף את הקמח והשמרים בכמות דומה של קמח המכיל שמרים, למשל זה של מיימונ'ס
1 כוס מים פושרים
2/3 כוס סוכר
1 כוס חלב פושר
150 גרם חמאה מרוככת
1/2כפית מלח
2 ביצים טרופות קלות

מלית 1: ממרח נוטלה וחופן של מרשמלו לבנים קטנים
מלית 2: ממרח ריסז (חמאת בוטנים ושוקולד) וקוקוס
מלית 3: שערות חלבה ומטבעות קטנטנים של שוקולד מריר
מלית 4: ריקוטה פרסקה, עליה מפוזרת כפית או שתיים של סוכר, מעט גרירת לימון ודובדבני אמרנה חצויים

ביצה טרופה למריחה וסוכר מגורען לקישוט, אם יש לכם

אופן ההכנה
מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים היבשים, והסוכר. יוצרים גומה, ומוזגים לתוכה את החלב, המים, הביצים והחמאה הרכה.
מערבבים את החומרים לבצק ולשים אותו כחמש דקות על משטח עבודה, תוך הוספת קמח (אם צריך) עד שמקבלים בצק רך וגמיש וכמעט לא דביק. אני מוצאת שעדיף בצק יותר רך ומעט דביק על פני בצק שאינו דביק בכלל.
מניחים בקערה משומנת היטב,  ומתפיחים להכפלת נפח. יכול להיות שיקח לבצק יותר זמן ממה שאתם רגילים, בגלל השומן שבפנים.
לאחר שהבצק תפח, משחררים מעט את האויר ומחלקים ל-4 חלקים.
מרדדים כל חלק דק דק, על משטח מקומח קלות, לקבלת מלבן ארוך ככל האפשר. זה העניין, דק דק, לא דק לא בבקה, עד שנראה שאוטוטו נקרע.
מורחים בנדיבות את אחד המילויים, ומגלגלים לגלילה צפופה עד שמתקבל גליל ארוך(בערך 1/2 מטר).
את הגלילה סוגרים לטבעת תוך הידוק הקצוות, ומלפפים אותה סביב עצמה. מניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת, ומתפיחים עד שעה, בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות,  בעדינות מורחים את הבבקה בביצה טרופה, אפשר בשלב הזה לפזר סוכר מגורען על העוגות, ואופים כ- 40 דקות, עד שהעוגות מקבלות צבע זהוב כהה.

מנסים לצלם את העוגות לפני שהן נטרפות, וזה כנראה האתגר הגדול מכולם.

babka2

לסיום, שיר שמרים.

[youtube dQw4w9WgXcQ nolink]

 

זה הכל להפעם. היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!

 

∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞ 

 הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים