בא לכם אוכל אסיאתי מגוון וטעים? לכו לפרנג'ליקו

בחורה עם מחשב נייד

P1000138

רשת המסעדות פרנג'ליקו מוכרת לי היטב. אכלתי במספר סניפי הרשת. כל פעם שהתחשק לנו סושי קפצנו לטעום ממבחר הסושי שיש למסעדה להציע וכמובן שדגמנו עוד מנות מהתפריט. ידעתי שאין נפילות. המגוון רחב, המנות נדיבות והמחירים סבירים בתכלית. אבל, אני מודה , לא היו הפתעות גסטרונומיות. לכן, כאשר הוזמנתי לטעום את מנות התפריט החדש שיצר שף הרשת יובל חירותי, בסניף פרנג'ליקו כרמל, הייתי סקרנית לדעת האם יצליחו להפתיע את בלוטות הטעם שלי ולהכניס רוח רעננה ומחודשת לתפריט המסעדה.

unnamed[7]

אומר כבר בתחילה, השף חירותי הצליח להפתיע ובגדול. התפריט עדיין מסורתי ומייצג את המטבח האסיאתי. אך הוא גם חדשני, מעניין, עשוי באסתטיות שלוכדת את העין, חומרי הגלם טריים ואיכותיים וחווית הסעודה עדיין מלווה אותי. זו הייתה חגיגה של טעמים שלוותה במבחר של קוקטילים, יין, בירה ומשקאות קלים. השרות היה מצוין והצוות שליווה אותנו היה קשוב ומקצועי. נראה לי שכל אחד ימצא כאן את המנות המתאימות לטעמו. גם סועדים המעדיפים מנות צמחוניות ימצאו את מבוקשם ולא יתאכזבו.

unnamed[6]

הסניף בכרמל היה הסניף הראשון ברשת. הוא הוקם בשנת 2000 והוא זה שהביא לחיפאים את בשורת ה- סושי בר. התפריט שכלל מנות רבות של סושי ומנות ייחודיות מהמטבח האסיאתי התחבב על החיפאים שתרמו להצלחת המקום. עקב ההצלחה התרחבה הפעילות והסניף היחיד הפך לרשת מסעדות שהתרחבה לא רק לכל איזור הצפון אלא גם למרכז ולדרום. היום ניתן למצוא סניפים בכל רחבי הארץ. רוצים לדעת היכן הסניף הקרוב למקום מגוריכם? אני מציעה להיכנס לאתר של פרנג'ליקו שם תמצאו את מיקום הסניפים ושעות הפעילות ותוכלו לעיין בתפריט.

הנה הלינק לאתר-http://www.frangelicobar.com/

בסניף הכרמל שבו אירחו אותנו, מצאתי מסכי טלוויזיה ששידרו קליפים, משחקי כדורגל ועוד. האמת היא שהייתי עסוקה יותר באוכל מאשר בצפייה במסכים. אבל, שמתי לב שהאווירה נעימה ומזמינה והמסעדה הייתה מלאה בסועדים בגילאים שונים. הרשת מפעילה גם שרות משלוחים וקראתי שניתן להזמין הביתה סושימן שיכין, יחתוך, יגלגל וגם יחייך לאורחים. ניתן גם לערוך אירועים בסניפים כשהרשת דואגת לצוות, לשרות, למוזיקה, בקיצור- להכל.

אז מה אכלנו וממה הכי נהניתי, לא שזה מחייב מישהו מכם, כל אחד וטעמיו וכפי שכבר כתבתי, כל אחד ימצא לו את המנות העדיפות עליו.

בגזרת הסושי טעמנו –

P1000124

קרייזי רול
סלמון בטמפורה, אספרגוס, בטטה, עירית וגבינת שמנת במעטפת סלמון ואבוקדו

ספייסי טונה
טונה אדומה, אבוקדו ובצל ירוק iso  במעטפת טוגראשי

מאקי סאן
טונה אדומה, אבוקדו, בצל ירוק וגבינת שמנת iso בציפוי שבבי בוטנים

גרין רול
שרימפס טמפורה, אבוקדו, מלפפון וספייסי מיונז, בעיטור עירית

כאוהבת טונה ושרימפס אהבתי במיוחד את המאקי סאן בציפוי שבבי בוטנים. טעים, קראנצ'י ויחד עם האבוקדו וגבינת השמנת הטעמים השתלבו היטב וכל נגיסה מילאה את הפה בשלל טעמים. גם הגרין רול עם השרימפס, האבוקדו והמלפפון היה מצוין.

הסושי לווה ביין לבן ובקוקטייל שכלל מלפפונים, בזיליקום ונענע אותו אתם חייבים לטעום.

unnamed[2]

עוד קוקטיים טעימים שהוגשו לנו:

P1000130

P1000142

המנות הראשונות כללו:

סום טאם

P1000132

סלט פפאיה תאילנדי, קרנצ'י וקיצי עם שעועית ירוקה, בוטנים ברוטב דגים

סלט ווקאמה

P1000126
סלט יפני מרענן המורכב מאצות וואקמה ומלפפון, עם רוטב אויסטר ארומטי

נאם טוק

P1000138
סלט בקר תאילנדי בטיבול מסורתי עם נתחי פילה בקר במידת עשייה rare. מכיל בצל סגול, נענע, כוסברה ורוטב דגים

ספרינג רול

P1000133
מנה בריאותית המורכבת במקום מדפי אורז, ירקות ומילוי לבחירה: שרימפס, עוף או ללא לטבעונים. מכילה נענע ובזיליקום כתיבול

יאקיטורי

   P1000136
שני שיפודי עוף ברוטב סאטה אינדונזי שמכיל חמאת בוטנים וחלב קוקוס. מוגש על מצע סלט סום טאם

קרפצ'יו סלמון

P1000127
פרוסות סלמון דקיקות בתחמיץ לימון וסויה בעיטור טבעות צ'ילי אדום, לצד טוסטונים.

טטאקי טונה

P1000139
מנה יפנית קלאסית, פרוסות טונה צרובה במידת עשייה rare ברוטב טריאקי מתקתק לצד סלט סום טאם

על מה אני ממליצה? אחרי התלבטות ממושכת אני ממליצה על סלט הסום טאם וסלט הווקאמה שמרעננים את החיך ומאפשרים להמשיך לשאר המנות. גם הספרינג רול מעולה וזו גם אופציה לצמחונים או לטבעוניים . הטטאקי טונה היה נפלא. כבר אמרתי לכם שאני מאוהבות הטונה? מנה נימוחה ומלאת טעמים. אני מביטה בצילום ומתחשק לי איזה ביס.

ברור לכם שאחרי כל השפע הזה היה קשה להגיע למנות העיקריות. אבל, מה אני לא עושה למען הקוראים. עמדתי במשימה וטעמתי בגבורה מהכל.

מנות עיקריות

פאד וואן קאי נאה

P1000143
מנת הדגל החדשה! מנה בשרנית מעושנת ומתקתקה עם חזה אווז מעושן, נתחי בקר ועוף, ברוטב קפאו (מכיל אויסטר) עם בצל סגול בטיבול בזיליקום

המנצחת

P1000145
קלאסיקה של הפרנג'ליקו, כשמה כן היא. מנה פיקנטית ומתקתקה, ברוטב הבית של בוטנים, קארי וחלב קוקוס עם בצל ירוק ולבן בקישוט שבבי בוטנים. המנה טבעונית אם מחליפים את העוף לטופו.

שרימפס אקזוטי

P1000147 (2)
מנת חובה לכל אוהבי השרימפס. מוגש לצד אורז מאודה ומוקפץ ברוטב יין לבן שמנת ומנגו הנותן טעם של חופשה קיצית מתוקה

פילה לברק

unnamed[1]
פילה לברק בתיבול מרענן של נענע בזיליקום ופטרוזיליה בצליה על הגריל, לצד פירה תפוחי אדמה. מנה בריאה ובעלת טעמים מפתיעים!

הירוקה
מנה מיוחדת לטבעונים, עם זיקה לטעמים אינדונזיים, מנת שבבי אורז מסולסלים עם מבחר ירקות: בצל סגול, ברוקולי, שעועית ירוקה ופלפלים בצבעים, בטיבול קארי ירוק פיקנטי וחלב קוקוס.

קדירת פירות ים

P1000151 (2)
קדרה ייחודית ועשירה בפירות ים. מבושלת ברוטב שמנת וברנדי לצד אורז מאודה.

בעיניי, המנה המנצחת היא דווקא קדירת פירות הים. מנה טעימה מאד וכמובן מיועדת לאוהבי פירות ים. הבאה אחריה היא מנת הפילה לברק לצד פירה תפוחי אדמה. עשירה בטעמים והתיבול שלה מצוין.

לקינוח

P1000155

P1000154

טפיוקה ותותים. קינוח מושלם לארוחה נפלאה.

Iaffa Gavish
כותבת על נושאים מגוונים. הצגות, ספרים, אוכל, מסעדות ולייף סטייל. תמצאו כאן את היומיומי, את שעות הפנאי ואת ההנאות הקטנות של החיים.