נסעתי לווילס, אתם יודעים.
אתם יודעים?
מזמן נסעתי. לפני חצי שנה. זה נראה כמו נצח. ואני, אני מתגעגעת.
ווילס היא ארץ ירוקה. אולי הארץ הכי ירוקה שראיתי. לא פלא, עם כל הגשם שיורד שם כל הזמן. היא גם ארץ הפלאות ומולדת הפיות והארץ המובטחת של הכבשים. החופים שלה סחופי רוחות ואגדות על גיבורים. אולי אספר לכם פעם אגדה אחת.
אם באים ביום בהיר עם מצלמה מוצלחת, אפשר לצלם פינגוינים על הסלעים הענקיים שבולטים פנימה אל תוך האוקיינוס.
בתמונה: חוף השער הירוק של ווילס, אישה סחופת רוח ופינגוינים. תסמכו עלי בעניין הפינגוינים.
.
אחרי שמטיילים בוקר שלם על החוף אפשר להיכנס לאיזו עיירה, לפטפט עם בעלי גלריה ואז לשבת בבית תה ולשתות תה עם עוגה.
נגיד, בארה ברית.
בארה ברית Bara Brith היא עוגה שיש בה שני מרכיבים עיקריים: צימוקים ותה. משמעות השם בוולשית הוא לחם מנוקד, וככה היא באמת נראית. ההכנה פשוטה, אבל דורשת היערכות של יומיים וחצי מראש לפני שמתכוונים לאכול.
בארה ברית – Bara Brith
המצרכים
400 ג' צימוקים כהים
300 מ"ל תה חזק וחם
250 ג' קמח
5 ג' (חצי שקיק) אבקת אפיה
100 ג' סוכר חום
ביצה טרופה
כפית תערובת תבלינים: אני מכינה תערובת שהיא חלקים שווים של קינמון, אגוז מוסקט וציפורן. אם אתם לא אוהבים, אפשר גם רק קינמון.
כלים ספציאל
תבנית אינגליש מרופדת בנייר אפיה, קערה ומרית
אופן ההכנה
מניחים בקערה גדולה את הצימוקים והתה החם. משרים למשך לילה, או לפחות שש שעות.
לאחר ההשרייה, מוסיפים לאותה קערה את כל שאר המצרכים ומערבבים יחד לתערובת לחה. התה שנשאר בקערה מספק את הלחות הדרושה לתערובת.
יוצקים לתבנית האינגליש ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כשעה.
את העוגה הזו צריך לשמור בכלי סגור יומיים לפחות לפני ההגשה. מגישים מרוחה בחמאה (או בלי), ועם קנקן תה חזק ליד. אני ממליצה על Prince of Wales.
הידעתם? נסיך ווילס, הוא הנסיך צ'ארלס, מעריץ גדול של העוגה הקלאסית הביתית הזו. אני מבינה אותו.
זה הכל הפעם. נשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!
∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞∞
♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥
♥ רגע! ידעתן שיש לי ערוץ יוטיוב? מה דעתכן להירשם לערוץ שלי ביוטיוב? ♥