סוף כל סוף הגיע הרגע המיוחל ההוא. ספטמבר. חוזרים לחיים. חוזרים לשגרה. חוזרים לתזונה שאינה מורכבת רק משומנים וסוכרים ושלוקים! הידד! את המנה הבאה הילדים שלי מאוד אוהבים לאכול. באס הוא דג עדין, ואם מוכר הדגים שלכם מפלט אותו כמו שצריך, אז אין בעיה של עצמות. המתכון מוכן בעשר דקות, אז כדאי שאת האורז תתחילו עוד קודם. חבל לאכול את זה קר. אם אתן מכינות את זה עם דג אחר, צריך להוסיף זמן בישול ככל שהפילה של הדג יותר עבה.
באס דביק בסויה
המצרכים ל-2 סועדים מבוגרים או 4 ילדים
לרוטב:
רבע כוס רוטב סויה
רבע כוס מירין
רבע כוס סוכר
2 כפות ברנדי (אל חשש. כל האלכוהול מתאדה בבישול)
לדג:
פילטים מ-2 דגי באס יפים
חצי כוס קמח
מעט שמן לטיגון
שומשום להגשה (לא חייבים)
כלים ספציאל
מחבת לטיגון הדג, סיר קטן לבישול הרוטב
אופן ההכנה
אפשר ורצוי, אם אתם רוצים גם תוספת פחמימתית ליד הדג, להתחיל להכין אותה קודם. למה? כי כל הדג הזה עשר דקות עבודה.
מתחילים ברוטב: שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר קטן, ומרתיחים אותו מספר דקות, עד שכל הסוכר נמס.
בינתיים מטפלים בדג: מייבשים את הפילטים של הדג, מצפים בקמח ומנערים עודפים. מחממים מעט שמן במחבת, ומניחים בה את הפילטים של הדג, כשצד העור כלפי מטה. מטגנים 2-3 דקות, והופכים.
אחרי 2 דקות נוספות, מוזגים על הדג את הרוטב החם. מבשלים עוד 3-4 דקות, מכבים, ומגישים עם קצת שומשום למעלה (או בלי. לטעמכם), ליד אורז לבן ואפונה, או כל שילוב פחמימתי וירקותי אחר שאתם מעדיפים.
ולסיום, שיר על באס. כי אם אני לא אתן לכם שיר על באס, מי יתן?
[youtube SnieQ7hUcN8 nolink]
היו שלום, ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!
♥ הי! אהבתן מה שקראתן? אתן מוזמנות לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥