אריסה בשלושה צעדים

בחורה עם מחשב נייד

8073c6a5-dd80-4d46-a0e3-67e33ddf0e2b

שתי מהומות זיעזעו בזמן האחרון את עולם האוכל – בשר מעבד וסלטים מוכנים. אז אני מודה שבשר מעובד הפסקנו לצרוך וסלטים מכינים לבד בבית. נכון שלעיתים זה נראה מאיים ושקשה יהייה להגיע לטעם המוכר מהסלט המוכן והקנוי אבל אל יאוש. הנוסחא פשוטה והפיתרון פשוט הרבה יותר יש להכין ועם ההכנה פשוט לתקן טעמים.

אז אחרי שכבשנו בבית את הסלטים הגיע הזמן לכבוש עוד יעד אחד בדרך וזו האריסה החריפה. האריסה מלבד היותה תוספת לממרחי הלחם השונים היא מתבלת את המאכלים השונים באופן מושלם !

איך מכינים אריסה ?

חצי כוס שמן זית

3 כפות זרעי כוסברה

2 כפות זרעי כמון

4 פלפלים חריפים יבשים

כפית מלח

8798_10153990234674500_5125001566647888568_n

להשרות את הפלפלים כרבע שעה

615c0af7-e238-4d4c-a7d2-870261913e30

לקלות את זרעי הכוסברה והכמון על מחבת לוהט ויבש עד שיחליפו צבע וניחוח מדהים יתפזר במטבח – להזהר לא לשרוף אותם

 

לטחון בבלנדר את הזרעים הקלויים

להוסיף להם את הפלפלים שהושרו במים, חצי כוס שמן זית וכפית מלח ולהמשיך לטחון.

זהו.

בתיאבון 🙂