ארט-דקו בראשון לציון

קפה פולה מציע תפריט עם מנות ביתיות, חלקן מהמטבח הפרסי, באווירה אירופית ובלי פוזה. ויש מתכון לסלט עוף "שבבים"

הסבירו לי שקניון בן גוריון בראשון לציון הוא אחד הקניונים השכונתיים הראשונים בעיר, והוא באמת קטן, רגוע ולא ממש זוהר. לכן הופתעתי למצוא שם את קפה "פולה" המציע בטבעיות תחושת וותיקות אירופאית.

עיצב אותו תומר שפירא שלאחרונה גם חידש אותו: הוא חיפה את העמודים העגולים באבני פסיפס זכוכית, תכנן להם בסיס העשוי בנגרות התואמת את  חזית הבר (נגריית חזני) ושילב בהם גופי תאורה אותם עיצב בעצמו בנוסח שנות ה-30 עם קווים אנכיים להדגשת תחושת הגובה. הכיסאות, העמודים וגופי התאורה יוצרים אווירת ארט דקו ההולמת את הלוגו של המקום והפלייסמנטים המעוצבים באותה רוח (סטודיו סברס).

בתוך כל זה בולטת על הקיר סידרת הפורטרטים  הצבעונית של פולה בן גוריון, ווריאציה על מרילין מונרו של אנדי וורהול, המשתלבת בקלילות עם עצי ההדר הצעירים המציצים בוויטרינת המרפסת שממול (בכל זאת, ראשון- לא?).

המקום מלא תמיד, בלי פוזה ובלי יחסי ציבור, ומציע תפריט ביסטרו מגוון עם מנות ביתיות, חלקן מהמטבח הפרסי, אך דואג לחדש ולהפתיע מידי פעם עם מנות חדשות כדי שלאף אחד לא יהיה משעמם. כי ראשון לציון- זה לא מה שהיה פעם…

סלט שבבים

בסיס ל- 5 מנות

המרכיבים
  • 600 גרם  חזה עוף, תיבול מלח פלפל על הגריל – מוכן מראש
  • 50 גרם שקדים קלויים – מוכן מראש
  • 2 יחידות בצל פריך (מטוגן עדין)
  • חצי כוס בלסמי וכף סוכר אחת (יש לערבב אותם במחבת, על אש בינונית, כ- 4 דקות עד שהופכים ליחידה אחת).

לפני ההגשה יש לפזר מעל את המצרכים הבאים:

  • 1 כרוב לבן פרוס דק
  • 2 חב' בצל ירוק פרוס דק ( בלי החלק הלבן)
  • 4 פרוסות פרי לקישוט- אגס, תפו"א, שזיף, אפרסמון
  • לפזר מעל מעט מיץ לימון
  • רוטב ויניגרט תפוז חרדל

רוטב ויניגרט תפוז חרדל*

  • 2.5 כפות מיץ תפוזים
  • שליש כוס שמן מעורב (שמן קנולה + שמן זית ביחס שווה).
  • שליש כוס חומץ בן יין לבן
  • כף וחצי לימון סחוט
  • 3 כפות חרדל דיג'ון חלק
  • 4 כפות רוטב טריאקי
  • חצי כפית טימין קצוץ
  • 1/2 שן שום
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • קורט מלח

*מתכון זה מתאים גם לתיבול סלט ירקות ועוד מיני סלטים ומאכלים.

קפה פולה, בן גוריון 4, ראשון לציון, טלפון: 9508215–03

לבלוג של רעיה הנרי