ארוחת מלכים וגם שנת צהריים? זה אפשרי!

מדריך לאשה העובדת בימי שישי: איך להתארגן על ארוחת מלכים בלי לוותר על שנ"צ קודש של 3 שעות.

אני לא מוותרת על ארוחה משפחתית של שישי בערב, בפרט השבוע כששני החיילים בבית ויום האהבה בפתח.

ואצלי ארוחת ערב זה לבשל. עשיר, מגוון, משתדלת לחדש כל פעם, מנות, סלטים, הכל אני רוצה שיהיה על השולחן שלנו. לא יודעת לחפף.

אז איך עושים את זה כשגם עובדים ביום שישי? לא פשוט, אבל עם הזמן פיתחתי מיומנות שיא שמאפשרת לי – שימו לב – לבשל ולהכין ארוחה כהלכתה. וכל זאת, וזה העיקר, בלי לוותר על שנ"צ שישי שאין לוותר עליה.

אז איך זה קורה?

אני סוגרת את הקונדיטוריה ב-14:00 ועוברת אצל הירקן. מצטיידת. ב-14:30 אני כבר בבית.

מדליקה תנור על חום 180.
מעמידה סלקים בסיר עם הרבה מים שיתחילו להתבשל.

צלי כתף (הפשרתי מראש): קוצצת גס מאוד בצל וסלרי ומניחה בתחתית סיר גדול שמתאים לתנור. מעסה את נתח הבשר בתערובת תבלינים עם שמן זית ומניחה על הירקות. שופכת מסביב כוס מים עם 1 רסק עגבניות קטן ומוסיפה 2-3 ענפי רוזמרין. מאשפזת בתנור ל-3 שעות. אפשר להוסיף גם תפוחי אדמה מסביב, זה יחסוך את בישול הפסטה בהמשך.

בודקת סלקים. לא מוכנים, משאירה טיימר עם הוראות לבני הבית (רק לכבות את האש, לא צריך לעשות שום דבר אחר).

השעה 15:15, אני הולכת לנוח. שנת צהריים מקודשת של יום שישי, אף פעם לא מוותרת.

18:15 קמה. כל הבית מריח מהצלי, תענוג. מוציאה מהתנור ונותנת לו לנוח עד שנשב לאכול. משאירה תנור דולק, מעלה טמפרטורה ל-200 מעלות.

מסננת סלקים. מבקשת שיקטפו לי כמה לימונים טריים. קוטפים. תודה.

מעמידה סיר גדול לפסטה. מתחילה לחמם ב-2 סירים קטנים את הרטבים.

מפרקת כרובית. מכניסה למיקרו לכמה דקות עם מעט מים שתתרכך. בינתיים מכינה רוטב (שמן זית, מיץ וגרידה של לימון, צ'ילי, שום, מלח). מערבבת כרובית עם רוטב ומכניסה לתנור עד שמזהיב (כחצי שעה).

המים רתחו, מבשלת סוג ראשון של רביולי.

מקלפת סלקים, חותכת לקוביות גדולות, קוצצת כוסברה (או פטרוזיליה). מתבלת בהרבה שום כתוש, לימון, שמן זית, מלח, כמון ואפשר גם טיפת חומץ. מוכן.

מתקתקת סלט כרוב (לבן, סגול, גזר, סלרי עם מעט שמן, הרבה לימון ומלח). מוכן.

רביולי גבינות מוכן. מסננת לקערה עם רוטב עגבניות, מכניסה מיד לסיר סוג שני של רביולי.

מארגנת בקערה סלט ירוק – חסה, בייבי, 2 סוגי נבטים. ואפשר, כמובן, להוסיף כל מה שאתם אוהבים. ויניגרט תמיד יש לי מוכן.

פורסת את צלי הבשר ומעבירה לצלחת הגשה. מסנת את הרוטב ויוצקת מעל.

מעבירה רביולי תרד לקערת הגשה עם רוטב שמנת ושום.

מוציאה כרובית מהתנור.

השולחן כבר ערוך (תודה לבני הבית).

19:30 אנחנו יושבים לאכול – משפחה רעבה, אוהבת, מאושרת ושבעה. אני באופן אישי מקפידה לשבת עם הגב למטבח…

קינוח – הבאתי מהקונדיטוריה, לפחות עם זה אני לא צריכה להתעסק…. (אם גם אתם רוצים, כאן תמצאו את כל האפשרויות: http://www.sharonandrenee.com/)

נ.ב. רק, ואך ורק, אחרי שמסיימים לאכול אני מסתכלת אחורה אל המטבח ומתחילה לארגן את הפוגרום. ושוב תודה לבני הבית על התגייסותם בשלב זה של הארוע. אוהבת אתכם יקרים שלי.

שבת שלום וחג אהבה שמח לכולם.