ארוחת ילדים

אוגוסט כבר כאן.
חופש, קיץ, חם.
בואו נרכיב ביחד ארוחת ילדים מתוקה.

ככה זה התחיל, היום בבוקר:
 
 
 
 
אז החלטתי "להרים את הכפפה" ולהכין.
עם הילדים כמובן.
 
הלחמניות הן מאפין לבן.
ההמבורגר הוא מאפין חום.
השאר נעשה מבצק סוכר שנשאר לי מעוגות ימי ההולדת של הילדים.
בזמן שאני הכנתי את המאפינס במיקרוגל (5 דקות כולל עירבוב והכנה),
הראיתי לילדים את התמונה וביקשתי מהם להכין מבצק הסוכר את התוספות הנדרשות:
עגבניה, חסה, מלפפון חמוץ.
חרדל אנחנו לא אוהבים.
הצהוב אצלנו הוא גבינה צהובה.
בתור שומרי כשרות – צ'יזבורגר הוא לא מאכל שנאכל אצלנו (ולא – המבורגר צמחי לא עושה את העבודה),
לכן התאים להם להכין לפחות עכשיו, עם גבינה צהובה.
בתור תוספת, הכנו גם צ'יפס.
 
 
לצורך הכנת המאפינס צריך:
 
– 1/2 כוס קמח תופח + כף קמח תופח
– 1/2 כוס סוכר
– 1/2 שקית סוכר וניל
– 1.5 כפות קקאו
– 1/3 כוס שמן
– 1 ביצה
– 1/2 כוס מים רותחים
– חופן שומשום
 
 
כעקרון, היה אפשר לדלג גם על הכנת המאפינס ולקנות בסופר
מאפינס מוכנים אבל אז שוב הייתי ננזפת שזה לא באמת מתכון.
אז הכנתי מאפינס.
 
ההכנה:
 
– מערבבים בקערה את 1/2 כוס הקמח, סוכר וניל ורגיל.
– מוסיפים את השמן והביצה ומערבבים.
– שופכים כשליש מהתערובת לכלי אחר ולתוכו מוסיפים את הקקאו – זו התערובת למאפינס החום.
– לשני שליש התערובת הנותרים מוסיפים עוד כף קמח (כדי להסמיך מעט – במקום הקקאו שלא מוסיפים) – זו התערבות למאפינס הלבן.
 
– משמנים מעט כוסות קרטון קטנות חד פעמיות של אספרסו.
– ממלאים עד לחצי בכל כוס (חום ולבן בכוסות נפרדות – לא לערבב).
– מכניסים למקרוגל לדקה.
– מוסיפים שומשום מעל התערובת הלבנה בלבד.
– מפעילים חצי דקה – דקה נוספת – פלוס מינוס. לשים לב שלא ישרף.
 
מהכמות לעיל יצאו לי 6 מאפינס.
 
אחרי שיצאו, הפכתי אותם והם השתחררו מיד מהכוס. השארתי דקה לקירור.
 
חתכתי את המאפינס הלבנים באמצע.
אם יצא גבוה מדי אפשר לחתוך דק יותר ולאכול את השארית…
 
את המאפינס החום חתכתי ל 3 פרוסות כלומר 3 עיגולים.
 
 
מלאכת ההרכבה:
 
– מניחים את החלק התחתון של הלחמניה
– מעליו המבורגר
– חסה
– עגבניה
– מלפפון חמוץ
– מעל הכל מניחים את החלק העליון של הלחמניה, עם השומשום.
 
– מסדרים צ'יפס ותלולית קטשופ.
 
בתאבון.
 
 
 
והתוצאה הסופית:
 
 

 

מבחינת הכנה והנאה – מושלם.

ברמת האכילה עצמה – אנחנו מעדיפים את ההמבורגר שלנו אמיתי 🙂

אבל היי – העברנו שעה והיה כיף.

המשך חופש נעים.

רוצים לראות עוד "משחקים" שאפשר לעשות עם אוכל? כאן

מוקדש ל-מ.י. שאוהבת לאתגר אותי עם רעיונות באמצע שבוע עבודה.

 
 
בואו לעקוב אחרי סלונה אוכל בפייסבוק