משתגעים עם הילדים? רוצים ארוחת ערב וגם הפעלה לילדים? הנה פתרון מעולה בשבילכם!
הבת שלי ,שחר בת העשר, אוהבת לאפות. את הבצק מקמח לבצק פריך של שמרית היא הצליחה להכין לבד – אני רק פיקחתי והסברתי לגבי הכנסת הנוזלים בהדרגה על מנת ליצור בצק רך ונעים במהירות.
הכנו שני סוגים של גלגלים – מתוק ומלוח. שניהם יצאו עם ריח משגע ובעצם "סגרו" לנו ארוחה שלמה – גם מנה עיקרית (גלגלי זיתים וגבינה) וגם קינוח (גלגלי חלבה ומקופלת). הילדים וגם אנחנו התענגנו על כל שלבי הארוחה. קצת ביצים וירקות ליד והארוחה מושלמת.
בהצלחה!
גלגלי חלבה ומקופלת:
מצרכים:
שקית 500 גרם קמח לבצק פריך מתוק
8-12 כפות שמנת מתוקה
ממרח שומשום מלא בטעם חלבה (כל ממרח חלבה אחר יספק בהחלט)
10 מקופלות מפוררות
אופן ההכנה:
גלגלים טעימים, רכים ומהירים להכנה.
מכינים בצק בחמש דקות! מעבירים את הקמח לקערת ערבול, מוסיפים בהדרגה את הנוזלים ומערבבים עד לקבלת בצק רך וחלק. אין צורך לערבב אחרי התגבשות הפירורים לבצק חלק. מקררים את הבצק במקרר בניילון נצמד לחצי שעה.
שימו לב- לעוגיות קטנות מחלקים את הבצק לשני חלקים. מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה מקומח קלות , מורחים ממרח שומשום ומפזרים בנדיבות מקופלת מפוררת. משאירים רצועה דקה נקייה לאורך הצלע הארוכה ,מרטיבים בטיפונת מים ומדקקים מעט על מנת להדביק את הגלילה.
בעזרת הנייר מגלגלים את הבצק בעדינות לכיוון הרצועה הנקייה. מהדקים עם הנייר ומקפיאים בערך שעה (לא להקפיא לחלוטין מאחר והגלילה תתפורר עם החיתוך).
מוציאים את הגלילה מהמקפיא ופורסים לפרוסות של כסנטימטר. מניחים על גבי נייר אפייה ואופים בתנור בטמפרטורה של כ- 170 מעלות למשך חצי שעה עד להזהבה.
גלגלי זיתים וגבינה:
מצרכים:
שקית 500 גרם קמח לבצק פריך מלוח
12-16 כפות שמנת מתוקה
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת (אפשר במקום עם גבינת עמק מגורדת)
100 גרם פרמזן מגורד
3 כפות פירורי פאנקו
כוס זיתים ירוקים ללא חרצנים
3 קוביות שום של דורות
רבע כוס שמן זית
מעט מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מכינים בבלנדר מחית זיתים – קוצצים זיתים, שום, שמן זית, מלח ופלפל.
להכנת הבצק- מעבירים את הקמח לקערת ערבול, מוסיפים בהדרגה את הנוזלים ומערבבים עד לקבלת בצק רך וחלק. אין צורך לערבב אחרי התגבשות הפירורים לבצק חלק. מקררים את הבצק במקרר בניילון נצמד לחצי שעה.
מחלקים את הבצק לשני חלקים עבור שתי גלילות. מרדדים את הבצק על גבי נייר אפייה מקומח קלות , מורחים ממרח זיתים ומפזרים בנדיבות תערובת גבינות ופירורי פאנקו. משאירים רצועה דקה נקייה לאורך הצלע הארוכה ומרטיבים בטיפונת מים על מנת להדביק את הגלילה. חוזרים על כך עם הגלילה השנייה.
בעזרת הנייר מגלגלים את הבצק בעדינות לכיוון הרצועה הנקייה. מהדקים עם הנייר ומקפיאים בערך שעה (לא להקפיא לחלוטין מאחר והגלילה תתפורר עם החיתוך).
מוציאים את הגלילה מהמקפיא ופורסים לפרוסות של כסנטימטר. מניחים על גבי נייר אפייה ואופים בתנור בטמפרטורה של כ- 170 מעלות למשך חצי שעה עד להזהבה.
ביצים קשות ליד וקיבלתם ארוחת ערב או שבת בבוקר מעולה וטעימה.
למתכונים נוספים לחצו כאן: http://bit.ly/2j7wxa3
בתיאבון