ארוחה שלמה בסיר אחד עם אורן גירון בחסות נעמן איירון ספריי

גבי מנהל המותג מסביר על המוצרים

 

גבי מנהל המותג מסביר על המוצרים
גבי מנהל המותג מסביר על המוצרים

כשקבלתי הזמנה לסדנא עם אורן גירון בחסות "נעמן" – איירון ספריי נרגשתי .

אורן גירון- לא ניתן לחשוב על אנשי הקולינריה בארץ בלי לדרג אותו כאחד החשובים ,המשפיעים והאכפתיים.

לשמחתי און גם איש כל כך נעים שמלמד אותך מנסיוני בלי להיות כפייתי ומאפשר לך לממש גם מדמיונך.

אז הגענו דרלינג ואני בגשם זלעפות לבית הספר לבישול שלו – כן כן גם דרלינג שלי הוזמן ומסתבר שפשוט מתאים לו .

הוא היה סו-שף עילוי שלנו .

אחרי שדגמנו מפי עמלו המהמם של אורן עם משקה חם .

ישבנו ללמודולהקשיב .

גבי מנהל המותג איירון ספריי הסביר על המוצרים ואיך להתייחס אליהם ואז ישב איתנו לשמוע מאורן מה אנחנו הולכים לבשל .

קבלנו סוטאז'ים של המותג שכן הכי טוב לבישול ביתי סירים כאלו שנוח להכילי בהם רכיבים לכל המשפחה .

חולקנו לקבוצות ואורן הסביר ונתן מתכון לכל קבוצה .

עבר בינינו ובדק אם צריך משהו ואיך לעזור .

האוירה היתה מהממת והרגשנו בשכונה בלקנית עד כדי כך שהחילותי לשיר בלדינו והצטרפו אלי ונוצרה לנו אחווה מטורפת.

התמונה של ‏‎Dorit Mano-talor‎‏.

התמונה של ‏‎Liat Amsili‎‏.

הקבוצה שלי קיבלה עליה למלא עלי גפן במלית צמחונית שכללה צימוקים,משמשים בצל ,מיץ לימון ועוד טעמים נפלאים .

הסוטאז' פשוט היה תפור לנו למתכון .(שינינו קצת קצת והנחנו ברוטב גם מעט משמשים)

אבל המתכון המפואר של אורן שלנו הלך איתנו-
החומרים:
1 צנצנת של עלי גפן במי מלח, שרויים במים טריים ל- 1/2 שעה
למילוי:
200 גרם אורז
200 גרם בורגול גס
2 יחידות עגבנייה, קלופה וחתוכה לקוביות
1 בצל, מגורר גס
צרור עלי נענע קצוצים
צרור עלי כוסברה, קצוצים
מלח, פלפל שחור בנדיבות
100 גרם צימוקים קצוצים
100 גרם משמש מיובש, קצוץ
50 גרם צנובר קלוי וקצוץ
לרוטב
כ-600 גרם מים
מיץ מ-2 לימונים גדולים
60 גרם דבש
2 שיני שום כתושות
מלח, מעט סוכר, פלפל שחור בנדיבות
לבישול
6 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי המילוי.
שוטפים את עלי הגפן במים על מנת להסיר מליחות מיותרת. מניחים עלה על משטח העבודה כאשר הגבעול
פונה למעלה.
לוקחים מעט מתערובת המילוי ומניחים על בסיס העלה .מקפלים את שני צידה העלה מעל המילוי, מקפלים
את החלק התחתון, מהדקים בזהירות ומגלגלים ל"אצבע" הדוקה. מניחים בצד. משתדלים להשתמש בעלים
השלמים, אבל לא זורקים את הקרועים- הם ישמשו אותנו להדבקת טלאים ולריפוד הסיר.
מרפדים תחתית סיר שטוח ורחב בעלים הקרועים. מסדרים את העלים הממולאים מעליהם בשכבת צפופה
ואחידה. יוצקים מעליהם את שמן הזית.
לרוטב- מערבבים את המרכיבים ויוצקים מעל העלים עד כיסוי. חשוב מאוד – להניח צלחת שקוטרה קטן
מעט יותר מהסיר על העלים, שתשמש כמשקולת.
מביאים לרתיחה. ומנמיכים את הלהבה ומבשלים עם מכסה חצי פתוח כ-40 דקות, עד להתאיידות והיספגות
רוב הנוזלים.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

דרלינג עזר בקיצוץ וליאתי ,דורית ואנוכי נהנינו בצחוקים אדירים וכיף להרכיב ,לגלגל ולבשל את המנה המנצחת לפי המתכון של אורן שחולק לנו מראש.שינינו פה ושם בקטנה ,אבל היי -אורן זרם עם כולנו ואין פלא שהוא נחשב עילוי .

כי מי לא ירצה ללמוד ממנו .

גבי מנהל המותג של איירון ספריי בישל איתנו ונהנה מכל רגע של פטפוט ותענוג.

יצרנו חברויות חדשות ונעימות שנראה לי שימשיכו.

הסירים? עליהם אין מה לדבר בכלל.

מוצר מצויין שלא נדבקים לתחתיתו רכיבים ונהנינו ממנו ברמות .

פשוט מומלץ בכל פה .

קצת תמונות ומי שמעוניין לכו ללמוד אצל אורן.

לא תפסידו.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.

התמונה של ‏לאה זוהר‏.התמונה של ‏לאה זוהר‏.התמונה של ‏לאה זוהר‏.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.