ארוחה קלילה לחזרה מאילת

מס' ימים מתחילת הפרויקט: 20 (שליש שני נגמר!)

מס' ימים עד לסיום: 10

מס' מתכון מתוך ה-30: 20

יחד איתי במטבח היום: גלעד השכן מלמטה

יותר נכון אני במטבח של גלעד היום ולא הוא יחד איתי במטבח שלי

מס' ימים מתחילת הפרויקט: 20 (שליש שני נגמר!)

מס' ימים עד לסיום: 10

מס' מתכון מתוך ה-30: 20

יחד איתי במטבח היום: גלעד השכן מלמטה

יותר נכון אני במטבח של גלעד היום ולא הוא יחד איתי במטבח שלי

וואי וואי. אני לא עומדת על הרגלים. השעה אחת ורבע ועוד לא התחלתי לכתוב את הבלוג.

היו שלושה ימים פשוט משוגעים באילת מלאים בכיף ועוד כיף ועל זה קצת כיף. מוסיקה שמש אלכוהול חברים שמחה באוויר. נהינתי מהחופש הזה, כמו שלא נהינתי הרבה זמן. ואכלתי גם ממש טוב. ממש מממממש טוב. אז הייתי חייבת היום שחזרתי לבאר שבע איזה ארוחה קלילה ופשוטה שצריך בכל בית פעם בשבוע.

באילת קיבלתי קצת תגובות של אנשים שפחות התחברו לבלוג ולסגנון שאני כותבת בו ואיך שאני כותבת, ובהתחלה קצת נעלבתי כי לא כיף לשמוע דברים כאלה אבל אחר כך הבנתי שלא תמיד אנשים יאהבו את מה שאני עושה, או איך שאני מתנהגת ואני פשוט צריכה לקבל את זה באהבה ולהמשיך לכתוב כמו שאני כותבת כי זאת אני וזה הכי חשוב לא משנה מה אומרים. גם ככה אנחנו נתונים לנורמות בחברה שמכתיבות לנו איך לדבר ואיך להתנהג ומה ללבוש אז לפחות במקום האינטימי הזה שהצלחתי לבנות עם עצמי אני אהיה אני ומי שאני, ואכתוב מה שארצה.

אז האמת היאשחזרתי מאוחר מאילת, ותיכננתי להכין רק את הברוסקטות והסלט אבל גלעד היה רעב והוא רצה שקשוקה גם, אז עשינו שקשוקה אה-לה גלעד סטייל. אבל לא בדיוק כי לא היה לנו גמבות ומסתבר שבשקשוקה של גלעד חייבים גמבה (הוא עושה שלושה מתכונים בלבד בחיים אז כל מתכון חשוב לליבו מאוד) לקח לו בערך שעה וחצי להתגבר על העובדה שאין גמבה, ואילתרנו בסוף (בעזרתי, כי אחרת עד הבוקר הוא היה עומד חסר אונים במטבח) עם קישואים. המרכיב הסודי של השקשוקה מבחינתי זה כמון וזה היה טעים לאללה.

שקשוקה היא עוד מאכל שאפשר לגוון איתו עם הרבה מילויים וירקות, אז תרגישו חופשי לאלתר עם מה שבא לכם בגלל שזה הכי פשוט בעולם. והיא גם מאכל שתמיד בא כזה בהפתעה על ידי גאון מסוים ששעה אחרי שכולם מנסים להחליט מה לאכול הוא אומר "וואי, בוא נעשה שקשוקה".

הסלט דודו (עגבניות חריף) שבא על הברוסקטות הוא ממסעדת אידי באשדוד וככה קוראים לו שם ואני חולה עליו והוא טעים בטירוף עם לחם ובלי לחם ועם לחמניה ופיתה וחומוס ומה שבא לכם טוב בעין עם הטעמים שלו.

שקשוקה אה – לה גלעד

מרכיבים:

– 6 ביצים

– חמש עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

-חצי פלפל חריף (זה היה ממש טעים איתו אפשר גם בלעדיו)

– בצל קצוץ

– כמה שיני שום קצוצות

– 2 קישואים חתוכים לקובות קטנות

– פטרוזיליה, נענע, זעתר וגם אורגנו יבוא טוב

– כמה פטריות שטופות וחתוכות לקוביות קטנות.

– כמון, פלפל, מלח, פפריקה מתוקה, סוכר

-קופסת רסק קטנה (וזהו. לא יותר. רק אחת. גלעד אומר שזה ממש חשוב צריכה להיות רק נגיעה של הטעם של הרסק.

אז מה עושים?!

1. מטגנים את הבצל, שום, וקצת מהקישואים בקצת שמן זית

2. מוסיפים את העגבניות, הקישואים, הפטריות, וקצת סוכר ומערבבים. מאדים עם מכסה על אש בינונית עד שהעגבניות מפרישות נוזלים כזה ונהיות רכות.

3. מוסיפים את הרסק, ומערבבים. משאירים כמה דקות. מוסיפים את התבלינים והעשבי תיבול. מערבבים. עושים חור עם כף ושמים ביצה בכל חור. חייב ביצה אחת באמצע כי ככה גלעד עושה. שלוש ביצים- ביצה אחת באמצע, שתי ביצים- ביצה אחת באמצע,ארבע ביצים- ביצע אחת באמצע. חובה. זאת ביצת הזהב.

ברוסקטות עם סלט דודו

מרכיבים:


– בגט או 2 לחמניות

-שמן זית בתוכו כמה שיני שום כתושות

– חמש עגבניות

-פטרוזיליה

– בצל סגול עדיף, אפשר גם לבן חתוך לקוביות

– 3 שיני שום

פלפל ירוק חריך 1 שלם

– שמן זית

– מלא לימון

אז מה עושים?!

1. חותכים את הבגט לרצועות ומורחים בשמן זית ושום. מכניסים לתנור ל10 דקות עד הזהבה קלה. תכלס, אני פשוט שכחתי שהם היו בתנור אז הם נשרפו לי קצת .

2. חותכים את העגבניות, את הבצל, השום, הפטרולזיה, והפלפל החריך, מערבבים הכל ביחד יחד עם מלא שמן זית ומללללא לימון סחוט ופלפל ומלח. מוכן!

אפשר לאכול ארוחה קלילה וכיפית וביתית

שאו ברכה אני ישנה כבר בעמידה,

לא מדגישה אפילו בירוק.

לילה טוב

נעמיש