ארוחה משפחתית לסופ"ש חם

גם בקיץ אפשר להאכיל את המשפחה מבלי שכולם יתמוטטו אחר כך על הספה. 5 מתכונים לארוחה קלילה ומצננת

המתכונים מאת השף אבי שליסל ובאדיבות אתר 

גם בקיץ אפשר להאכיל את המשפחה מבלי שכולם יתמוטטו אחר כך על הספה, יאחזו בכרסם ולא ירצו לזוז מהמזגן. קבלו ארוחה קלילה ומצננת, הכוללת חמישה מרכיבים:

מנה ראשונה: מרק עגבניות קר עם קרוטוני זעתר.

מנה עיקרית: מפרום של דג בניחוח כוסברה ברוטב שמנת ואגוזי לוז.

תוספת: קינואה עם בצל אדום.

סלט: פול ירוק עם פרוסות שום ואצבעות עמק.

קינוח: פרפה יופלה מעודן ומבחר פרות.

מרק עגבניות קר עם קרוטוני זעתר

מצרכים

  • 5 עגבניות בשלות
  • 1 בצל סגול קטן קלוף
  • 1 פלפל אדום קלוי וקלוף
  • 1 שן שום
  • 2 כפיות אבקת מרק טעם עוף
  • 3 כוסות מים
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • מעט סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • פתיתי פרמזן להגשה

לקרוטונים:

  • 1/2 חלה חתוכה לקוביות גדולות
  • 4-5 כפות שמן זית
  • 11/2 כפיות זעתר

אופן ההכנה

  1. ממיסים את אבקת המרק במים הרותחים.
  2. טוחנים את שאר מרכיבי המרק בבלנדר ומוסיפים את המרק המומס.
  3. טועמים ומשלימים טעם.
  4. מזליפים את שמן הזית מעל קוביות החלה ומפזרים את הזעתר. מערבבים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שמקבל גוון זהוב חום.
  5. יוצקים את המרק לקערות הגשה, מניחים מספר קרוטונים במרק, מפזרים פתיתי פרמזן ומגישים מיד.

מפרום של דג בניחוח כוסברה ברוטב שמנת ואגוזי לוז

מצרכים

  • 1 ק"ג דג טחון
  • 1 ביצה
  • 2-3 כפות פרורי לחם
  • 1 בצל קטן קצוץ
  • 2 כפות כוסברה
  • 3-4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
  • שמן לטיגון
  • קמח
  • 2 ביצים טרופות עם מעט מים

לרוטב

  • 3 מכלי שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 100 גרם אגוזי לוז קלויים וקצוצים
  • מלח
  • פלפל
  • אגוז מוסקט
  • 1 כפית שמיר קצוץ
  • 1 פלפל אדום חותך לקוביות קטנות לקישוט

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הדג הטחון עם הביצה פרורי הלחם הכוסברה ומתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט
  2. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות במספר זוגי .
  3. יוצרים קציצות מהדג ומצמידים 2 פרוסות תפוח אדמה לכל קציצה
  4. טובלים כל קציצת מפרום בקמח וביצה ומטגנים לגוון זהוב ומניחים בצד

להכנת הרוטב

  1. בסיר שטוח מביאים לרתיחה את השמנת ומתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט.
  2. מוסיפים את האגוזים ואת השמיר.
  3. מניחים בתוך הרוטב את קציצות הדג ומבשלים 10 דקות.
  4. מפזרים את קוביות הפלפל ומגישים.

קינואה עם בצל אדום

מצרכים

  • 3 כוסות קינואה
  • 1 בצל אדום קצוץ
  • כ 5 כפות שמן
  • 41/2 כוסות מים רותחים
  • מלח

אופן ההכנה

  1. בסיר מחממים את השמן ומזהיבים קלות את הבצל מוסיפים את הקינואה ומטגנים זמן קצר כמו אורז.
  2. מתבלים במלח ומערבבים.
  3. יוצקים את המים הרותחים, מערבבים, מכסים במכסה ומעבירים לאש נמוכה.
  4. מבשלים כ-20 דקות עד שמוכן, מסירים מהאש, מערבבים עם מזלג  ומשאירים מכוסה עד להגשה.

פול ירוק עם פרוסות שום ואצבעות עמק

מצרכים

  • 2 שקיות פול ירוק (כל שקית 400 גרםׂ)
  • 10 שיני שום פרוסות
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית אבקת מרק טעם עוף
  • מלח
  • פלפל
  • 1 חבילה אצבעות עמק פרוס לפרוסות

אופן ההכנה

  1. בווק ממיסים את החמאה עם שתי כפות שמן ומוסיפים את שיני השום עד שמזהיבים קלות.
  2. מוסיפים את הפול, מערבבים ומוסיפים את אבקת המרק.
  3. יוצקים את המים ומבשלים מספר דקות. מערבבים מתבלים במלח פלפל ומגישים.

פרפה יופלה מעודן וגבינות פירות

מצרכים

  • 6 גביעי יופלה לבן במתיקות מעודנת (150 גרם)
  • 2 אגסים חתוכים לקוביות
  • 2 אפרסקים מגולענים חתוכים לקוביות
  • 1 כוס ענבים לבנים
  • 3 שזיפים אדומים חתוכים לקוביות
  • 1 מנגו בינוני קלוף וחתוך לקוביות
  • 3 חלמונים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה 38%
  • 1/4 כוס ליקר קרסאו

אופן ההכנה

  1. בקערה מניחים את הפרות החתוכים ויוצקים את הליקר מערבבים ומניחים במקרר.
  2. בסיר כפול מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שמשנה את צבעו לזהוב בהיר ומכפיל את נפחו.
  3. מסירים מהאש, יוצקים את השמנת המתוקה ומערבבים.
  4. יוצקים את היופלה לתערובת ומערבבים היט .
  5. מערבבים את הפירות יחד עם תערובת היופלה יוצקים לתבניות אינגליש קייק ומקפיאים ללילה.

להגשה: מוציאים ופורסים בעובי של 3 ס"מ לפחות. אפשר להגיש עם רוטב פרות יער.

לבלוג השף הלבן בסלונה

צילום:

http://www.flickr.com/photos/cayusa/